På grænsen til at være ubrugelig: Hård handicap-kritik af svømmecenter i Aars

Af Thorkil Christensen, Onsdag, 25/09/2024 08:57

AARS: Svømmecenter Vesthimmerland, der blev taget i brug i august, får nu en hård kritik af en af brugerne, Poul Erik Kristensen, Aars, som kalder centeret for uigennemtænkt, mangelfuldt og på grænsen til at være ubrugelig for mange handicappede.

Poul Erik Kristensen er kørestolsbruger og havde set frem til at kunne deltage i handicapsvømning i det nye center i Aars en gang om ugen i stedet for at skulle køre til Havbadet i Slettestrand.- Men i Aars er indgangskarrusellen for lille. Kun ved manuel hjælp er det lykkedes at komme fri. Der er kun et handicapomklædningrum, hvilket er for lidt når et hold er på 12 deltagere, og der regnes med ca. en halv time til bad med mere før og efter træning. Det giver meget lang ventetid, siger Poul Erik Kristensen.

Poul Erik Kristensen nævner også, at en væghængt metalbriks er for lille, og foreslår anskaffelse af en mobilbriks. Hertil kommer, at loftliften i rummet har for kort rækkevidde. Handicappede skal over i en badestol og transporteres en lang vej hen over flere fordybninger i gulvet inden de er fremme ved bassinet. Desuden mangler et holde-fast rør ved kanten i bassinet.

Bør optimeres
- Jeg undrer mig over, hvor elendigt der er taget højde for indretningen af svømmecentret set i relation til handicappede. Hvis kommunen mener det alvorligt med at tænke handicappede ind i det nye center, må anvendeligheden optimeres. Ved varmtvandsbassinet er der plads til at bygge to komplette omklædningsrum til handicappede og med direkte lift ud i bassinet. Få det finansieret så vi kørestolsbrugere kan komme ind i centret - i modsætning til i dag, foreslår Poul Erik Kristensen, som har skrevet et læserbrev om forholdene til dagens udgave af Aars Avis.

Aars Avis har forelagt kritikken for formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Per Nyborg (K).

- Jeg har ikke hørt om kritik af forholdene før nu, men vi er da åbne for en dialog. Det nye svømmecenter er for alle i kommunen - også handicappede, og vi har bestræbt os for, at der skal være gode forhold. Handicaprådet har været inddraget i projektet fra et meget tidligt stadie i byggeprocessen, og vi deltager gerne i et møde, hvor vi ser på forholdene, gennemgår kritikpunkterne og forsøger at lave forbedringer, siger Per Nyborg.

Kommentarer
Kristian

Enig. Var der med en handicappet i stol, og det var ikke nemt at komme ind. Og badet ved Slettestrand er det gode eksempel.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"