50 års historie fortælles på udstillinger lørdag - en tur ned ad “memory lane” med Kirsten Heisz

Af Ture Damtoft, Onsdag, 25/09/2024 07:56

RETTET kl. 10.33. Det fremgik, at Axel Heisz Pedersen var Kirsten Heisz mand - han er hendes bror. Aars Avis beklager den meget pinlige fejl, som desværre ikke kan rette i papirudgaven.

 

Minderne er gemt lidt af vejen i Idrætscenter Østermarken, hvor Aars Håndboldklub har hørt hjemme, siden det stod færdigt i 1976.

Nede i kælderen i et lagerrum ligger der scrapbøger for hvert eneste år, siden Aars HK blev en realitet efter sammenlægningen af Aars KFUM og Aars Fremad, og i et rum ved siden står de mange pokaler, som klubben har vundet gennem årene.

På lørdag skal minderne frem i lyset til fejringen af klubbens 50 års jubilæum, og museumsudvalget har tænkt sig at fylde foyeren i idrætscenteret med dem.

- Alt det gamle, der ellers samler støv, skal op i lyset. Vi har lige fået lavet et skilt med “Memory lane” på, og får et hjørne med fotos fra scrapbøgerne, et hjørne med sange og et hjørne med spillerdragter gennem årene, fortæller Kirsten Heisz, der selv spillede håndbold fra hun var otte til hun var 35 år og var med til at bestemme farverne, som Aars HK stadig spiller i.

- Der var flere forslag, og jeg tror, jeg stemte på det grønne og hvide dengang. Der var lidt ballade ved sammenlægningen.

Fremad ville ikke rigtig det kristne, og nogen mistede måske lidt prestige ved ikke at kunne sidde i bestyrelsen, men det er da gået meget godt, siger Kirsten Heisz.

Sammen med de andre i museumsudvalget - Anna Solvang, Hans Simonsen og Jane Haubro - har hun været de indtil videre 82 scrapbøger fra 1974 og frem igennem.

- Det har været sjovt at gå på opdagelse. Det bliver hurtigt en tidsrøver, for der er så mange minder for os allesammen, og der er så mange historier, som vi kan fortælle hinanden, siger Kirsten Heisz og slår op i bogen fra 1985, dengang hun som 25 årig ved med på holdet, der blev jyske mestre og rykkede op i 3. division.

Prale en lille smule
På næsten hver eneste side får hun øje på et foto, og navnene på holdkammeraterne kommer med det samme.

Navne som Jytte Farsinsen, der to gange er blevet kåret som årets HKer som bedste kammerat, eller sin egen bror Axel Heisz Pedersen, der blev kåret som årets senior HKer i 1984 og er æresmedlem i klubben.

- De fleste ved nok, at mig og min mand og vores børn er lidt en institution i klubben.

Da jeg begyndte som træner for mine to piger, startede jeg sammen med flere andre en afdeling for børn op igen, samtidig med at min yngste pige begyndte til håndbold, og vi fik næsten 100 med, og der er heldigvis stadig mange børn og unge medlemmer, siger Kirsten Heisz, der stoppede som leder i 2017 men ligesom andre i klubben godt kan lidt at prale bare en lille smule over succesen med ungdomsafdelingen.

- Der er en 6-7 spillere i ligaen, som har spillet i Aars, og på et tidspunkt lejede vi Magnus Saugstrup og Simon Hald fra Aalborg HK. Jeg kan huske, da jeg så Simon Hald første gang, at ham den ranglede fyr med arme og ben der fløj alle vegne, ville da ikke blive god, siger Kirsten Heisz med et stort grin om en spiller, der har vundet tre VM og en OL guldmedalje.

Hun fortæller og fortæller og viser meget tydeligt og på egen hånd, hvor meget historie, en klub med 50 års historie har at fortælle.

Meget af den fortæller museumsudvalget på udstillingerne lørdag, en ligeså stor og måske større del fortæller de mange gæster, der kommer for at fejre klubben og i manges tilfælde mindes deres tid i den.

- Der kommer nogen fra alle årene, og vi har scannet billeder ind fra alle årene, som kommer til at køre som et fotoalbum.

Vi har også samlet spillerdragter ind, men der kunne vi godt bruge nogle flere år, så dem må folk gerne komme med eller have med på dagen, siger Kirsten Heisz.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"