Vikinger indtager Aggersborg i en måned

Af Ture Damtoft, Søndag, 18/08/2019 07:00

VESTHIMMERLAND: Aggersborg er en perle i Vesthimmerland, og det synes turisterne tilsyneladende også.

For guiderne fra Vesthimmerlands Museums på Aggersborg har der været rig lejlighed for at motionere stemmebåndet i juli måned.

Her har de nemlig dagligt været at finde på Aggersborg, og mere end 3.100 besøgende har i perioden lagt vejen forbi Danmarks største vikingeborg.

Heriblandt Laila og Lars Sørensen fra Brørup, der på vej hjem fra sommerhusbesøg i Tranum gjorde holdt ved Aggersborg. De var positivt overraskede over at møde museets guide, som var med til at give besøget en ekstra dimension.

Det er netop tanken med museets tilstedeværelse på lokationen, hvor Harald Blåtand i sidste halvdel af 900-tallet opførte den klart største af de fem danske ringborge.

- Selvom vi satte flere informationsskilte op på stedet her i foråret, så er vi meget bevidste om, at intet slår at møde et levende menneske. Dialogen er væsentlig, og tit afføder et spørgsmål det næste, og her kan guiderne perspektivere og forhåbentlig være med til at sætte den lokale historie ind i et større nationalt perspektiv, siger museumsinspektør Maria Clement Hagstrup.

Dertil kommer at guidernes tilstedeværelse og lokalkendskab også er med til at give turisterne en positiv indgang til Vesthimmerland.

- Vi spørger naturligvis ind til folks færden og sender dem gerne videre til nogle af de mange andre spændende attraktioner i kommunen eller anbefaler spisesteder og smukke naturoplevelser, siger Maria Clement Hagstrup.

Konklusionen på endnu en måneds sommerformidling på Aggersborg er derfor, at vikingetiden til stadighed fascinerer og tiltrækker besøgende fra hele verden.

Nåede man ikke forbi Aggersborg i juli, så er der mulighed for at komme med på rundvisning, når museet tager del i vikingehåndværkertræf på stedet den 24. og 25. august.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"