Vesthimmerland virksomhed tog fat

Af Ture Damtoft, Fredag, 07/02/2020 11:03

VESTHIMMERLAND: Der er ingen vej udenom det - bæredygtighed og grøn omstilling er de to store "buzz-begreber" for virksomheder.

Om man tror på menneskeskabt klimaforandring eller ej, så er det svært at gå imod strømmen, og hvorfor i alverden skulle man også det, når fokus på bæredygtighed kan forbedre bundlinjen og samtidig mindske forurening.

Det indså virksomheden Leoka A/S i Aalestrup for snart to årtier siden.

Her har Heidi Søndergaard Nielsens indsats betydet færre løbende omkostninger, et bedre arbejdsmiljø og - måske allervigtigst - styring af produktudvikling og fabrikation i en grad, så reklamationer fra kunder er faldet voldsomt.

Det lange og nogen gange seje træk blev belønnet til Erhverv Væksthimmerlands nytårskur, hvor Leoka A/S blev kåret som vinder af "Tag Fat" konkurrencen i Vesthimmerland 2020.

Leoka A/S er dermed i spil til at vinde prisen i Nordjylland.

- Jeg vidste slet ikke, der var en konkurrence før tre uger inden, jeg skulle holde mit oplæg. Det er da lidt vildt at vinde, og jeg er ikke vant til at performe foran sådan en skare, men det gik overraskende godt, siger Heidi Søndergaard Nielsen om hendes vindende oplæg.

Carnad A/S, Farsø Rådhuscenter, Gunnar Nielsen A/S var også indstillet til prisen.

Chancerne for at Leoka A/S vinder den nordjyske konkurrence, spår erhvervschef Dan Skovgaard til at være ret gode.

- De har en case, der nok falder dommerne i hjertet, for de har det rigtige "mindset". Det er god og sund fornuft og en god forretning, og så vil de den grøne omstilling. Heidi brænder virkelig for det, og hendes begejstring og entusiasme gør stort indtryk, siger Dan Skovgaard.

Læs mere i Aars Avis...

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"