Vesthimmerland skal være klar til at teste skoleelever to gange om ugen

Af Torsten Hansen, Mandag, 22/02/2021 13:07

VESTHIMMERLAND: Der kom ikke noget konkret ud af det virtuelle møde som alle landets borgmestre var indkaldt til mandag formiddag.

- Vi fik at vide, at vi skal gøre os klar med kapacitet til at teste skoleelever to gange om ugen, siger borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune.

- Det blev også sagt, at vi skal forvente at der skal dannes et mere fintmasket net af permanente teststationer. De teststationer skal vi finde placeringer til. Men vi fik ikke at vide, hvad et fintmasket net betyder mere præcist. Jeg vil gerne have fire placeringer i Vesthimmerland, men ved ikke om det bliver løsningen, siger Per Bach Laursen.

Opgaven for kommunen bliver nu at finde lokaler og personer til at udføre de forskellige tests.

- Vi kan muligvis tage folk blandt vore medarbejdere, der lige øjeblikket har ledig tid. Men hvad sker når de igen får udfyldt timerne med deres normale arbejde? En anden mulighed er ansætte folk i ordinære job, siger Per Bach Laursen.

Han virker som om han hælder mest til den sidste mulighed, fordi han ikke ser Corona og testopgaverne som nogle der forsvinder i løbet af få måneder.

- Med de nye mutationer er jeg bange for, at vi har corona i lang tid endnu, vurderer borgmesteren.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"