Vesthimmerland er sprunget frem

Af Torsten Hansen, Tirsdag, 10/09/2019 15:11

VESTHIMMERLAND: Dansk Industris årlige opgørelse over det lokale erhvervsklima er dejlig læsning for erhvervslivet og Vesthimmerlands Kommune.

Vesthimmerland har taget et højdespring og er rykket fra en plads blandt kommunerne fra nr 65 til nr. 29.

Det er den tredje bedste placering i Nordjylland.

Den store fremgang er sket på mange punkter, det gælder blandt andet de fysiske rammer og uddannelse. Brug af private leverandører er også gået frem.

Trods fremgangen så er der også punkter, hvor det er gået tilbage, og det er netop nogle af de punkter, der tidligere har sendt kommunen nedad rangstigen.

Ser man på den kommunale sagsbehandling er ratingen for Vesthimmerland faldet fra nr. 48 til 60.

- Det er et felt, hvor vi kunne forudse, at vi ikke ville rate særlig højt. Vi har haft udfordringer med nogle it-systemer, og samtidig har nogle medarbejdere forladt os på et lidt træls tidspunkt, siger borgmester Per Bach Laursen.

- Forhåbentlig vil det hjælpe til næste år. Vi har fået styr på det og bunken er i bund på byggesagskontoret. Men vi er udfordret af, at der er kommet mere komplicerede regler, der betyder, at det kan være nødvendigt for private at tage fat i en byggesagsrådgiver, selv om det der skal laves ikke er så omfattende, siger borgmesteren.

Det betyder i dag, at selv om bunken er i bund, så kan en byggesag trække ud, fordi de papirer der kommer ind ikke opfylder alle de krav der nu stilles.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"