Vesthimmerlændinge fanget efter vild biljagt

Af Torsten Hansen, Lørdag, 11/05/2019 05:00

VESTHIMMERLAND: En meget farlig situation udspillede sig natten til fredag, 10. maj i Skive. Her var to unge mænd fra Vesthimmerland involveret i en vild biljagt gennem byen.

De to havde stjålet 52 styk 11 kilos gasflasker fra købmanden i Hem og brugsen i Balling. Flaskerne havde de to læsset i en trailer samt ind i deres bil. I rundkørslen Herningvej/Ringvej Syd i Skive tog de turen rundt i rudkørslen i så høj fart, at det påkaldte sig en politipatruljes opmærksomhed.

Patruljen var på stedet af andre årsager, men da man så optrinnet, valgte betjentene at forsøge at stoppe bil og trailer. Klokken var da tre.

Synet af politiet fik kun mere fart på de to unge mænd i bilen, og en decideret biljagt tog sin start.

Efterforskningsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi Christian Toftemark fortæller, at det vurderes, at flugtbilen kørte 130 kilometer i timen. På Ringvej syd ramte traileren en kantsten, og det ene hjul sprang af. Dette fik dog ikke tyvene til at stoppe. I stedet fortsatte de flugten med traileren på de bare fælge - og med gnister flyvende omkring gasflaskerne. Flere gasflasker begyndte på dette tidspunkt også at falde af traileren. På Viborgvej i Skive ramte traileren et helle anlæg, og begge sider af traileren faldt af. Tyvene fortsatte dog flugten, med gnister og flyvende gasflasker, og som om det ikke var slemt nok, begyndte de to nu også at kaste de gasflasker, som de havde inde i bilen, efter politiets bil, som stadig fulgte dem. I Dommerby faldt bunden til sidst af traileren, og her drejede de to mænd også forkert og endte i en indkørsel, hvorefter de to flugten til fods.

Det lykkedes politiet at få fat i den ene af de to mænd. Det er en 22-årig mand fra Løgstør, der blev fremstillet i grundlovsforhør senere samme fredag med krav om varetægtsfængsling. Han sigtes for at have forvoldt nærliggende fare for både politiet samt andre borgere og bilister, lige som han sigtes for forsøg på grov vold mod politiet. Politiet havde ved deadline endnu ikke anholdt den anden mand, men det har en formodning om, hvem han er.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"