Velbesøgt generalforsamling i Bjergpostens land!

Fredag, 19/02/2010 13:05

Ca. 65 var mødt op til den årlige generalforsamling, der blev afholdt i Nørholm Forsamlingshus.

Formand Karen Hansen fortalte i sin beretning, at der fortsat har været arbejdet med at registrere og gemme oplysninger om arkivalier i et landsdækkende digitalt system, Arkibas, som vil gøre det let at søge efter oplysninger i arkivets materiale.
Der har i årets løb været afholdt to velbesøgte og vellykkede udflugter, dels til Sebber Kloster Kirke, hvor Willy Kær, Nibe, guidede, dels til Hals Skanse og Marinestue, hvor Henrik Gjødde Nielsen, Hals, viste rundt.
Også i 2009 kom der en udgivelse fra lokalområdet, nemlig Ib Skovfoged Laursens bog »Da Tigergruppen drog til skovs«, med artikler fra St. Restrup området. Den arkiveres sammen med bl.a. Færchs bog om Hasseris å og andre udgivelser af folk med tilknytning til området. Formanden opfordrede alle der har udgivet noget eller blot har skrevet et eller andet ned til at kontakte arkivet, for at få det arkiveret.
Formanden understregede, at bestyrelsen systematisk samler alle aktuelle indlæg mv. fra Nibe Avis og andre lokale blade og gemmer sådanne vigtige lokalhistoriske oplysninger. Hun opfordrede til, at lokale i højere grad besøger arkivet. Der er masser at se på. Det er ikke sjældent, at der kommer folk langvejs fra på disse åbningsaftener for at søge efter specielle emner. Der vil altid være et par bestyrelsesmedlemmer til stede, som hjælper efter bedste evne, sagde Karen Hansen.

Årsskriftet Bjergposten blev igen udgivet i 2009. Det er en udgivelse, som Arkivet får mange positive tilbagemeldinger på. Den kommer ud til omkring 350 medlemmer.
Valg til bestyrelsen: Karen Hansen (genvalg), John Ejdrup og Søren Nielsen, begge Nørholm, samt Evald Kristensen, Sønderholm. Som suppleant valgtes Tove Bang, Nørholm. Gunnar Jensen, Sønderholm, blev genvalgt som revisor.

Nyt fra arbejdsmarken
Efter generalforsamlingen fortalte arkæolog Lone Andersen meget inspirerende om, hvordan fund og fortidsminder findes og registreres for eftertiden. Hendes udgangspunkt var beretningen om fund i forbindelse med etablering af ny vandledning fra Sønderholm Plantage til Nibe. Her stødte man på en hel stribe grave og huse. Hun viste billeder af velbevarede grave og rester af bosteder fra omkring år 0.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"