Vegger tænder julelys omkring nyt kunstværk

Af Torsten Hansen, Tirsdag, 27/11/2018 10:03

Fire meter højt kunstværk indvies i Vegger på lørdag

VEGGER: Lørdag d. 1. december indvies et nyt stort kunstværk i Vegger. Når julelysene tændes på hjørnet af Aagade og Skivumvej, så er det med en ny udsigt for naboerne til Energi Vegger.

Borgernes biogasanlæg har ligget der siden 1983, og i 2015 blev det udvidet og ombygget, hvorved det kom til at fylde noget mere i landskabet.

- Udover at levere Danmarks billigste fjernvarme til borgerne i Vegger, så vil vi også gerne forskønne området omkring anlægget så meget som muligt. Kunstværket er fire meter højt og placeret i en cirkel med med en diameter på seks meter.

Niels Lerche er ophavsmand til kunstværket og har designet det med udgangspunkt i det industrielle look, som bioanlæg nu engang har. Niels Lerche er oprindeligt uddannet smed på Nakskov Skibsværft, og har således også en faglig tilgang til kunstværket, lyder det fra formanden Tommy Trads Jensen, som selv er søn af en smedemester.

Og alle gode gange tre, så vil den tidlige værftssmed Asger Andersen holde indvielsestale, inden han som formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune vil klippe snoren.

KFUM spejderne vil sammen med Vegger Borgerforening sørge for at rammerne er i orden med telt, gløgg og æbleskiver.

Efter indvielsen vil der også være mulighed for en rundvisning på biogasanlægget, hvor de tre ansatte vil fortælle gæsterne om biogasproduktionen, der årligt generer en omsætning på 20 millioner kroner.