Ungdommen i Aars får inspiration af VM-heltene

Af Ture Damtoft, Onsdag, 03/02/2021 08:38

HÅNDBOLD: Hvis læseren ikke så VM-finalen i søndags mellem Danmark og Sverige, så tilhører De mindretallet.

Med 2,6 millioner seere til kampen og 2,9 millioner til præmieoverrækkelsen bragede udsendelsen ind på en ligeså suveræn førsteplads over de mest sete tv-programmer i Danmark, som de danske håndboldhelte fik til VM i Egypten.

Den mest sete udsendelse indtil fejringen i søndags var Krøniken fra 2004 ifølge tal fra Dansk Markedsføring og DR - også selvom vi må snyde en anelse og lægge DRs og TV2s seertal sammen og lige trække de 0-3 årige fra.

Er man mest til kun de store kampe og ikke selv har kastet med en håndbold eller oplevet den intense stemning i en hal under et tæt opgør, så er man nok blevet en smule inspireret alligevel.

Og har man så spillet håndbold i Aars Håndboldklub, siden man var tre og seks gamle, så får man både inspiration og mod på at drømme store drømme.

Brændmærker og blå mærker

- Jeg har fulgt hver eneste bold, siger Julie Schreiner på 14 år, som spiller på U15 holdet i Aars HK.

- Højdepunktet var selvfølgelig, at de vandt, men også at se hvordan spillerne udvikler sig og kan have gode og dårlige dage. Den åbenlyse er selvfølgelig Mikkel Hansen, der ikke spiller så godt mod Egypten men bare er så god mod Spanien. Det kan jeg også godt kende fra mig selv engang imellem, siger Julie Schreiner, der har spillet siden hun var tre år.

Hun ligger i toppen af spillerne på hendes årgang og var top-scorer, inden de blev tvunget til at holde en pause på foreløbigt godt to måneder.

- Jeg er bedst til at lave gennembrud for at komme op og score, og jeg skal forbedre at skyde udefra med hopskud. Jeg vil meget gerne på landsholdet, siger Julie Schreiner, der godt ved, det kræver hårdt arbejde og at være villig til at få lidt knubs i den meget fysiske sport.

- Man kan ikke spille uden at få skrammer, der er altid brændmærker og blå mærker over det hele efter en hård kamp. Der er selvfølgelig forskel på modstanderne, og hvis det virkelig er ens fjender, sætter man standarden på, hvor hård man skal være, siger Julie Schreiner.

Desværre er formkurven ikke så nem at holde vedlige, når man ikke kan træne med holdkammeraterne og komme i hallen på Idrætscenter Østermarken.

- Det er ikke så fedt. Man mister alt det sociale, man plejer at have. Formen går også ned, men jeg prøver selvfølgelig at holde den vedlige. Jeg både løber og har en motionscykel og nogle vægte derhjemme. Man glæder sig til at komme til håndbold, hvor man møder alle sine gode venner og får snakket om tingene, siger Julie Schreiner.

Forbilledet

Det sociale betyder også meget for 13-årige Frederik Brorson Hansen, der også spiller U15 håndbold.

Han gik fra at spille med klassekammeraterne og være en af de bedste, til at spille mod nogen der er to år ældre end ham selv og have fået en stor udfordring.

- Jeg er bestemt ikke en af de bedste. Jeg er yngre end dem og ser op til dem, og de er hurtigere og stærkere, siger U15 spilleren, der blev rykket en klasse op, fordi talentet er til det.

- Jeg har 100 pct. en ambition om landsholdet, og som det er lige nu, ser det meget realistisk ud, også med det jeg har fået at vide af andre, når jeg har spillet en god kamp. Næste skridt må være at få mere udfordring og blive bedre. Mit forsvarsspil er ikke supergodt, og jeg skal måske have lidt mere mod til at gå ind og udfordre modstanderne. Jeg er nok bedst til fodfinter, hvor jeg kan sno mig fri og score eller lægge op til en assist, siger Frederik Brorson Jensen.

Han fulgte selvfølgelig også VM spillerne, og som venstre back var det Mikkel Hansen, der blev fulgt tæt.

- Han spiller jo også venstre back og er selvfølgelig forbilledet.

Det er svært at vide, om jeg bliver ligeså god som ham; det er i hvert fald målet. Jeg vil træne en masse, og se på hvordan han gør tingene og ser spillet, siger Frederik Brorson Jensen, der går meget op i det taktiske spil og de forskellige forcer, spillere har.

- Det sjoveste er det taktiske, 100 pct. For eksempel når man er i overtal, og finder nogle gode løsninger af de mange muligheder der er, så man finder nogle scoringer.

De små finter man kan lave, og hvordan man fordeler spillet, siger Frederik Brorson Jensen, der holder formen vedlige med løb og boldspil.

Når han og Julie Schreiner kommer tilbage til håndboldhallen, venter der måske nye trænere.

Aars Håndboldklub er igang med at fylde alle trænerposterne til næste sæson, og der kommer en udmelding senere på ugen.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"