Tre mio. kr. skal tiltrække højtuddannede til egnen

Af Torsten Hansen, Onsdag, 20/11/2019 08:57

Vesthimmerland blev tilgodeset af Erhvervsfremmebestyrelsen

VESTHIMMERLAND: - Vi har gennem det seneste halvandet år kunnet konstatere, at en del virksomheder i Vesthimmerland har haft svært ved at tiltrække højtuddannet arbejdskraft, siger borgmester Per Bach Laursen.

Opgaven er tilsyneladende at få gjort eleverne på universiteterne opmærksomme på, hvilke muligheder der er for job i Vesthimmerland.

For at løse noget af den opgave har kommunen søgt Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse om støtte. Styrelsen har netop bevilget tre mio. kroner til projekt Go Vest, siger Per Bach Laursen.

- Vi er glade for, at vi er kommet i betragtning. Nu skal vi til at konkretisere, hvordan vi vil tiltrække de højtuddannede. I første omgang kommer det til at ske gennem et samarbejde mellem ErhvervVækstHimmerland, udviklingsafdelingen i kommunen og jobcentret, fortsætter borgmesteren.

Som med lægerne

Vesthimmerland har for kort tid siden gjort en lignende indsats for at skaffe nye læger til området. Interesserede læger blev tilbudt en rundvisning og information om mulighederne i Vesthimmerland.

- Måske skal vi gøre noget tilsvarende, og med de nye midler kan vi gøre det lidt mere servicebetonet, lyder overvejelsen fra Per Bach Laursen.

En væsentlig del af fokus forventer han bliver rettet mod udenlandske studerende på Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. Mange af dem kender ikke til erhvervslivet i Vesthimmerland og kan muligvis blive positivt overraskede over, hvad der findes i området.

Go Vest

Vesthimmerlands Kommune har helt præcist fået 3.031.875 kroner til Go Vest. Ifølge ansøgningen til Erhvervsfremmebestyrelsen er formålet med projektet at realisere et kvalificeret match mellem virksomhed og kandidat. Projektet vil igangsætte en række håndholdte aktiviteter for virksomhederne, der løbende får støtte af en mentorgruppe og den lokale erhvervsservice. Parallelt hermed vil kandidaterne gennemgå et kompetenceforløb med intensiv danskundervisning samt læring om det danske arbejdsmarked og dansk virksomhedskultur.

Det er den del samarbejdet mellem ErhvervVækstHimmerland, udviklingsafdelingen i kommunen og jobcentret skal udforme. En del af at tiltrække højtuddannede er ofte også, at hjælpe med til at skaffe ægtefællen et arbejde. Det kan særligt være en vigtig opgave over for udenlandske kandidater.

- Hvis vi kan få en højtuddannet til at flytte hertil, og samtidig gøre noget for ægtefællen, så opnår vi også bosætning og får et job mere besat, det er win win, siger Per Bach Laursen.

Go Vest er et af fire projekter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet at støtte. Projekterne medfinansieres af i alt 48 mio. kr., heraf 32 mio. kr. fra EU’s Socialfond og 16 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"