Tre gange Per i Aars

Af Torsten Hansen, Fredag, 09/08/2019 11:40

Kunstneren Peer Poulsen modtog prisen Dette Aars Per

AARS: Navnet Per er lidt dominerende i Aars. Det oplevede man i særdeleshed, da afsløringen af prisen Dette Aars Per foregik i timerne op til det store gadecykelløb i Aars.

Borgmester Per Bach Laursen havde fået til opgave at fortælle om, hvem komiteen havde valgt til prisen Dette Aars Per. Efter en længere forklaring blev det til - selvfølgelig - en Per mere. Kunstner Peer Poulsen, der selv har været med til at indstifte prisen, blev kaldt på scenen.

Peer Poulsen har, via sin kunst, sat sit præg på Aars og andre byer. En af de første store udsmykninger han har lavet i Aars er Aars Teater Bio, og senest er der på Peer Poulsens initiativ lavet et stort maleri af netop Per Pallesen, der har lagt navn til årets pris og var den første modtager. Da det maleri blev offentliggjort besøgte flere tusinde mennesker Aars, blandt andet for at opleve 101-årige Lise Nørgaards tilstedeværelse.

Peer Poulsen var tydeligt stolt over at modtage årets pris, og takkede mange gange.

Det synlige bevis på prisen er to ting. En bronzestatuette af Per Pallesen og en sten med prismodtagerens håndtryk. Stenen lægges ved siden af de hidtidige modtageres sten på Per Pallesens Plads i Aars.

Peer Poulsen trykkede hånden ned i det røde "ler" og forevigede sit håndaftryk.

Gennem årene er der dog andre personer, der ikke har lydt navnet Per, der har modtaget prisen. Prisen er uddelt 16 gange, og er fire gange gået til en person med navnet Per (eller Peer). En kvinde, Grethe Stæhr, har fået æren - samtidig med sin mand Preben Stæhr.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"