Tour de Aars i silende regn

Onsdag, 12/09/2018 07:52

Trods vejret mødte 230 ryttere frem til start på amatørløbet

Af Torsten Hansen
AARS: Det var ikke lige frem det bedste vejr, da cykelløbet Tour de Aars blev skudt i gang lørdag formiddag under Kimbrerfesten, og vejret blev bestemt ikke bedre under løbet. Men Trods de våde gaver fra oven så var der cirka 230 ryttere til start. Mange havde garderet sig og iført sig regntøj, mens andre nøjedes med det kropsnære cykeltøj.
Rytterne kunne tilmelde sig tre forskellige længder 34,8 km, 69,6 km og 104,4 km. Den mest populære var 69,6 km. Her var mere end 100 ryttere tilmeldt.
- Vi er rigtig glade for, at så mange er tilmeldt. Vi kan også mærke, at der kommer flere og flere med hvert år, siger Arne Hansen, CK Aars.
Han var naturligvis ikke så glad for regnen, der helt sikkert holdt nogle ryttere fra at stille op.
Men trods regn så blev det et fint løb. Vinder på 34,8 km distancen blev Anders vos Sørensen, Nr. Søby, i tiden 55:53.
Simon Hoberg Hedegaard, Team EY, vandt 69,8 km distancen i tiden 1:55:23, mens den lange distance blev vundet af Martin Lind, Team IMPRO - FUSION, i tiden 2:34:26.
Ud over selve løbet så var der også en holdkonkurrence. Her kæmpede især to hold Team Tour de Taxa Himmerland og Team Barnets Blå Hus om at stille med det største hold, hvilket gav en gevinst på 2500 kroner.
Det lykkedes Team Barnets Blå Hus at mønstre 64 startende ryttere. Samlet set kørte de ca. 4000 km i silende regnvejr! Resultatet for holdet blev sponsorindtægter på 12.261,50 kr. Penge de donerede til Barnets Blå Hus i Aars.
De seneste to år har Team Tour de Taxa Himmerland vundet konkurrence om at have det største hold. Men den plads måtte de afgive i år. Det betød også, at gevinsten for at stille med det største hold gik til Barnets Blå Hus Aars. Gevinsten på 2.500 kr. tilfalder også Barnets Blå Hus.
Hvis Team Taxa havde vundet var gevinsten gået til Julemærkehjemmet i Hobro.