Topmøde på Nørlunds Gæstebud

Onsdag, 17/03/2010 12:38

Indehaver af Nørlunds Gæstebud, Martin Knudsen, har en fortid på nogle af Danmarks bedste restauranter, hvor han har arbejdet sammen med nogle af landets mest anerkendte kokke. Det gav ham ideen til et eksklusivt kokke-topmøde, som lynhurtigt er blevet en realitet. 
Lørdag den 27. marts dukker Christophe Miolane, Lars Kyllesbech og Christian Mortensen således op på den himmerlandske restaurant. Her vil de kræse om gæsterne på Nørlunds Gæstebud, og give dem en ypperlig kulinarisk totaloplevelse.  
Det er absolut eliten, der kommer på besøg. Lad os først nævne franske Christophe Miolane, der i dag er kok på det anerkendte kursuscenter Hvidøre i Klampenborg. Læg hertil, at Christophe Miolane har tilbragt  barndomsårene på sin fars vingård, der hvert år præsenterer nogle af Frankrigs  bedste Beaujolais-vine. Christophe vil derfor kreere sin ret omkring faderens vin, hvorfor der venter en helt speciel oplevelse.  
Også Lars Kyllesbech, der i dag er indehaver af restaurant Mefisto i Århus, gæster Nørlund. Lars er en af Danmarks fremmeste fiskekokke og blandt andet også forfatter til Politikens fiskekogebog. Tidligere stod han i spidsen for fiskerestauranten Nouvelle på Gammel Strand i København og fik dengang en af de eftertragtede Michelin-stjerner. Det var på Nouvelle, at Martin Knudsen lærte Lars Kyllesbech at kende. 
En Michelin-stjerne har de også fået på Restaurant The Paul i Tivoli i København. Herfra kommer køkkenchef Christian Mortensen for at lege med ved kokke-topmødet. 
- Jeg er mildt sagt rigtig stolt over at have samlet det trekløver, og jeg kan love en oplevelse ud over det sædvanlige, fortæller Martin Knudsen. 
- Planen er, at de hver især skal lave en ret – hvem, der får hvilke retter, er endnu ikke afgjort. Det er naturligvis også planen, at jeg selv skal lege med, ligesom Rene Krogh, der tidligere er udlært på Nørlund, også skal trylle i køkkenet. 
- Også når det gælder vinene, vil intet være overladt til tilfældighederne. De bliver nøje udvalgt af husets vintjener David Collard, som tidligere har arbejdet sammen med alle gæstekokkene, og desuden har haft sin gang på flere europæiske restauranter med stjerne i Michelin-guiden. Nørlunds Gæstebud sætter en ære i, at gæsterne får en ypperlig kulinarisk totaloplevelse, hvor omgivelser, maden og vinen går hånd i hånd.
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"