Tidsplan for nedrivning af det gamle rådhus i Aars på plads

Af Torsten Hansen, Fredag, 15/02/2019 14:47

Der skal også etableres toiletter i det nye ungehus

AARS: Økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune besluttede i går onsdag tidsplanen for nedrivningen af det gamle rådhus i Aars.

Selve nedrivning begyndes i uge 16, hvilket vil sige i dagene op til påske. Herefter skal de næste 13 uger gå med selve nedrivningsarbejdet og nedrivningen skal være færdiggjort i uge 28, det vil sige midt i juli.

Der er afsat 2,8 mio. kroner til nedrivningen, men der er endnu ikke indgået en kontrakt med et firma, der skal stå for nedrivningen, så den endelige pris kendes ikke.

- Det er vigtigt at huske, at med i det beløb indgår, at der skal laves en pæn adskillelse af de to bygninger. Og ikke mindst etablering af toiletter. Der er nemlig ikke toiletter i den gamle Jutlander-bygning, forklarer borgmester Per Bach Laursen (V).

Nedrivningen omfatter den kommunale del af det gamle rådhus. Vesthimmerlands Kommune besluttede sidste år at købe Jutlander Banks del af byggeriet for 3,2 mio. kroner. Den del, som er nyere, skal ikke rives ned, men i stedet genopstå som hus for de unge i kommunen - med nye toiletter. Derfor skal nedrivningen ske i tæt samarbejde med planlægningen og etableringen af ungemiljøet i den bestående del af byggeriet.

Tre firmaer udenfor kommunen er foreløbig af administrationen udvalgt til at give tilbud på nedrivningen. Det er Kingo, P. Olesen og Entreprenørfirmaet Vennelyst. Dertil kommer fem godkendte lokale firmaer, som også får mulighed for at byde på opgaven.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"