Systemfejl skyld i ufuldstændige tal for nye studerende

Af Ture Damtoft, Onsdag, 06/03/2019 08:00

Elever på venteliste til Erhvervsskolerne Aars

AARS: Ulf Bender Givskov, direktør for Erhvervsskolerne Aars, må væbne sig med lidt tålmodighed, inden han kender de endelige talfor antallet af nye elever til studiestart i august.

Ansøgningsfristen var i fredags, 1. marts, men grus i maskineriet hos Undervisningsministeriet betyder, at mange ansøgninger ikke er kommet gennem ansøgningssystemet.

- 40 procent af eleverne er forsvundet, og i Vesthimmerlands Kommune er 20-30 procent forsvundet ud i den blå luft. Det er noget med fuldmagter fra forældrene, som ikke er kommet gennem systemet, siger Ulf Bender Givskov.

Alle ungdomsuddannelser i Danmark melder om tilbagegang i ansøger tallet.

- Men der kan ikke være så mange færre unge lige pludseligt, siger Ulf Bender Givskov, der dog har lidt foreløbige tal, som ikke er udpræget positive.

- Som tallene ser ud nu, har vi cirka 10 procent færre elever end sidste år, og det giver cirka 250 elever. Vi har flere elever fra andre kommuner, som står på venteliste. Vi har fået at vide af ministeriet, at vi om 14 dage får besked på, om vi må optage dem og på hvilke vilkår, siger Ulf Givskov Bender.

I Vesthimmerlands Kommune er der omkring 470 unge og på landsplan omkring 100.000, som har afsluttet Folkeskolen og skal videre til en ungdomsuddannelse, som de forhåbentlig får kan fejre med at kaste en hue i luften om nogle år.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"