Sundhedsministeren besøger Lyngsøe Systems i Aars

Af Ture Damtoft, Lørdag, 15/12/2018 11:51

AARS: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby lægger mandag vejen forbi Lyngsøe Systems i Aars.

Hun skal se og høre om nogle af de teknologiske løsninger, som Aars virksomheden har udviklet inden for sundhedssektoren.

Lyngsoe Systems er førende globalt inden for sit felt og leverer teknologiske løsninger til i 56 lande verden over. Udover sundhedssektoren har virksomheden udviklet teknologier, der anvendes til lufthavne, biblioteker, postvæsener og produktionsvirksomheder rundt omkring i verden.

Teknologien bruges til at holde styr på, hvor alting er, ved at spore for eksempel kufferter eller bøger igennem et IT-system.

- Effektivitet og smarte løsninger betyder utroligt meget i en travl hverdag i sundhedsvæsenet. Lægen og sygeplejersken har jo ikke lyst til at bruge unødigt meget tid på logistik, men derimod på kerneopgaverne, nemlig at behandle patienter og yde pleje og omsorg. Jeg glæder mig derfor meget til at høre om det arbejde, Lyngsoe Systems laver i sundhedssektoren, hvor de blandt andet har leveret løsninger til det nye universitetshospital i Aarhus, siger Ellen Trane Nørby.

På det Nye Universitetshospital i Aarhus har man indbygget digitale logistikfaciliteter fra Lyngsoe Systems, som indebærer, at man ved hjælp af chips og GPS hurtigt kan lokalisere bl.a. medarbejdere, senge, kørestole og servicevogne over det samlede areal på 500.000 m2.

Læs mere om besøget i Aars Avis på onsdag.