Styr på Corona på Danpo i Aars

Af Ture Damtoft, Mandag, 16/11/2020 14:13

AARS: De syv corona-virus smittede medarbejdere på Danpo i Aars har tilsyneladende ikke smittet andre.

Produktionsdirektør Per Alan Jensen oplyser til Aars Avis, at to af de syv fortsat er hjemme og afventer deres andet negative resultat, inden de kan vende tilbage til arbejdspladsen.

Derudover er tre medarbejdere, som havde været i kontakt med de smittede, stadig hjemsendt og afventer også test-resultat nummer to.

Dermed er i alt fem medarbejdere fortsat hjemsendt.

- Vi har heldigvis ikke fået flere tilfælde, og der har stort set ingen virkning været på produktionen. Det har været småjusteringer. Kan vi holde os på det nuværende niveau, er vi godt stillet, siger Per Alan Jensen.

Smittekilden lader til at have været eksterne. En medarbejder havde været ude at se på hus, og ejendomsmægleren blev kort efter bekræftet smittet og havde smittet Danpo medarbejderen og dennes hustru.

Sikret samkørsel

Udfordringerne med de lukkede kommunegrænser er også blevet klaret.

I første omgang handlede det om at få bekræftet, om produktionen kunne køre videre.

- Der var meget usikkerhed, den aften nedlukningen blev meldt ud. Folk kom på arbejde, og i løbet af dagen fik vi det diskuteret med DI, kommunaldirektøren og borgmesteren for at have en total "alignment" om, hvad vi gjorde. Der var enighed om, at vi indgår i fødevaresektoren og derfor er kritisk industri, og derfor må vores medarbejdere komme på arbejde. Vi sikrede noget samkørsel, hvor transporten var et problem, og det er gået stille og roligt, siger Per Alan Jensen.

Der er i alt ca. 600 ansatte på fabrikken i Aars, og i en netop færdiggjort medarbejderundersøgelse har de udtrykt tillid til, at situationen omkring corona-virus bliver håndteret ansvarligt.

- Resultatet af undersøgelsen var, at de har tillid til de retningslinjer, vi har indført, så vi håndterer det ret godt, siger Per Alan Jensen.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"