Stort puslespil skal gå op til åbningen af Agro Nord

Af Ture Damtoft, Onsdag, 27/02/2019 10:07

Messecenteret i Aars har lagt et enormt arbejde i forberedelserne siden efteråret

Når Agro Nord åbner dørene for 30. gang næste onsdag, 6. marts er det til en dag, hvor der er styr på det meste. Men det er altid en lang indsats fra dedikerede medarbejdere, som gør, at alle udstillere og besøgende på messen bare kan nyde dagen.

- Det er jo en fagmesse, så det er en af dem, der trækker mest arbejdstid. Vi begyndte allerede i efteråret med at sende invitationer til udstillerne, og så tikker det det ind med tilmeldinger op til fristen, fortæller Brian Otte fra Messecenter Vesthimmerland, der igen lægger gulv til Agro Nord Messen, som i 2019 har 30 års jubilæum.

Der er 106 udstillere med på messen i alt, og det inkluderer alt fra kvæg og maskiner til dyrlæger, klovbeskærere, forsikringsselskaber og naturligvis landbrugsorganisationerne.

Af malkekvægsudstillere er der omkring 50, og med 197 køer og kvier på Agro Nord er der en lille stigning i forhold til året før.

- Det er jo primært en kvægudstilling og med fokus på malkekvæg. Vi glæder os naturligvis over, at der er flere dyr med på messen i år, det kommer alle til gode, hvis vi kan vokse en lille smule hvert år, siger Brian Otte om antallet af høveder på Agro Nord.

Sammen med hele sit hold har han travlt op til åbningen på onsdag. Men ikke mere end sædvanligt, og selvom der er meget forberedende arbejde, er både han selv og det øvrige personale helt vant til det.

Undgå flaskehalse

- Det er jo vores arbejde, og det er ikke noget, vi gør op i et timetal. Vi skal forberede i god tid, og sådan er det med mange af vores ting. Så har vi også et par fordele i, at 90 procent af vores udstillere kommer år efter år, og vi har nogenlunde faster pladser i kalenderen, så vi kender programmet og dermed arbejdsbyrden lang tid i forvejen, siger Brian Otte.

De 90 procent af udstillerne, som kommer år efter år, ankommer i Aars fra hele landet. Med 6000 besøgende på en éndags-messe og hvoraf langt de fleste arbejder indenfor landbruget, kan Agro Nord tiltrække både sælgere og købere fra selv det så infamøse såkaldte udkantsDanmark.

- Sidste år talte jeg med udstillere fra Lolland, som ville være med igen. Og der kommer mange fra Fyn og også nogen fra Sjælland, for Agro Nord er kendt som en god fagmesse. Så har vi i messecenteret opgaven med at få puslespillet til at gå op, så der er plads til alle, siger Brian Otte.

Opgaven går ud på, at få gæsterne til at flytte sig rundt i de to haller. Både fordi udstillerne gerne skulle have nogen gæster, men især for at undgå flaskehalse og lidt halvdøde områder. Der skal helst være noget interessant at se på, næsten ligegyldigt hvor gæsterne er.

- Det er vigtigt med nogle spændende ting i alle hjørner af hallen med maskiner. Vi spreder for eksempel traktorerne, så dem med interesse for dem også får set noget andet. De stande kræver også meget plads, så det med at finde den rigtige plads til alle og samtidig sikre et godt flow af de besøgende er nok en af vores vigtigste opgaver, siger Brian Otte.

En anden vigtig opgave er at prøve at forny Agro Nord en lille smule hvert år. I år sker det omkring ringen i timen op til auktionen.

- Vi sætter lidt ekstra fokus på auktionen i år. Vi giver gratis øl op til den, og så har vi lys og røg show i ringen for at skabe noget ekstra hype. Vi taler også med udstillerne hver gang og udveksler ideer med dem, siger Brian Otte, der ligesom det øvrige personale glæder sig til næste onsdag, men inden da er der lige Outlet-messen i den kommende weekend.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"