Storspil og storsejr til Aars HK

Af Ture Damtoft, Mandag, 20/01/2020 10:24

Konsoliderer 2. pladsen i puljen

Aars HK 32 (18) - (8) 19 Nøvling IF

HÅNDBOLD: Træner Claus Sevel havde ikke løjet med vilje, da han udtalte sin forventning om en tæt kamp mod modstanderne fra Nøvling.

Han var også en smule overrasket over en storsejr på 13 mål mod et hold, som plejer at give meget mere modstand.

- Vi lykkedes 100 procent med vores forberedelser, og det var både i forsvaret og angrebet. Vi var hele tiden på forkant, og de blev frustrerede, og det spillede de i hvert fald ikke bedre af, sagde Claus Sevel umiddelbart efter kampen.

Det nærmeste Nøvling kom på scoretavlen var 2-2 efter fire minutter. Herefter rykkede Aars Håndboldklub bare fra og efter et kvarters spil, stod der 10-4.

På Nøvling bænks kom der kommentarer som: "Det er skrækkeligt" og "Vi er hele tiden for sent på den". De begik også flere og flere fejl, og som oftest blev de straffet af Aars, som var foran med 14-4 efter 21 minutter. Da Nøvling scorede deres femte mål, var det første gang i et kvarter, de havde fundet netmaskerne.

Hårdt og fair forsvar

At modstanderne begik så mange fejl var Aars mandskabets fortjeneste. Der blev spillet hårdt, fair og godt i forsvaret, og ved hver eneste bolderobring var tempoet i top for at komme ned og score.

Nøvling spillerne hang lidt med hovederne, men træner Jonas Aaen prøvede at finde løsninger.

Bl.a. en mandsopdækning af Aars nr. 7 Nikolaj Jensen, som dog kun varede et enkelt angreb. For Aars spilleren satte sin opdækker og tæskede bolden i mål. Ligesom de andre Aars skytter havde han godt gang i armen, og når Nøvlings forsvar kom lidt længere frem var enten stregspilleren eller fløjene klar til at sætte ind med mål.

Trods storspillet havde hjemme publikummet været stort set tavse i løbet af halvlegen, men stadionspeakeren fik dem til at sende en hilsen kort før pausen, som de kunne gå til ovenpå en 18-8 føring til Aars.

Det er nok en overdrivelse, at 2dn halvleg begyndte nervøst. Men, et par hurtige scoringer fra Nøvling til 18-10, og tanken - at det kunne gå galt - nåede lige at dukke op, inden Aars satte det på plads igen. Nogle minutter senere stod der 23-11, og da Toke Hedevang fik kampens største bifald ved at redde en Nøvling friløber, var der ikke længere nogen tvivl om resultatet, og publikum begyndte at kvittere for storspillet.

Hele tiden modsvar

Der var selvfølgelig lidt fejl i Aars spillet også. Et par halvdumme boldtab, indspilningerne til stregen manglede den sidste skarphed i 2dn halvleg - men det betød ikke noget for hverken resultatet eller stemningen.

Når Nøvling skiftede opstilling eller prøvede med lidt finter eller andre spillere, havde Aars hele tiden et modsvar, og spillerne gav sig 100 pct. Selv i kampens døende minutter - hvor resultatet var stensikkert - kastede nr. 5, Magnus Avataq sig efter bolden, for at holde den inde og dermed i Aars' besiddelse.

Eneste dråbe malurt i bægeret var en skade til en Nøvling spiller nogle få minutter før tid. Det krævede behandling på banen, og han måtte bæres ud - til en flot sympatisk klapsalve fra hjemmepublikummet.

Samtidigt fik Nøvling målmanden to minutters udvisning for brok, og det var egentlig meget retvisende for kampen, hvor Nøvling bænken var hurtige til at fortælle dommerne deres mening, og træneren fik en advarsel for det.

Aars træner Claus Sevel, der lige har forlænget sin kontrakt med et år, var ligesom alle andre omkring Aars holdet ét stort smil efter kampen. Han erkendte, at stregspillet ikke havde fungeret optimalt i 2dn halvleg - sandsynligvis fordi Nøvling var blevet skarpere efter adskillige mål scoret via den kanal.

- Vi har succes med vore skytter, og som Nøvling forsvaret trækker længere op for at presse os, skal vi søge pladsen inde bagved. Vi vinder det taktiske spil i dag, og det var en virkelig god kam paf holdet, siger Claus Sevel.

Aars HK ligger fortsat på 2. pladsen i rækken med seks point ned til Nørre Djurs på 3. pladsen - de to hold mødes på torsdag i Nørre Djurs.

Målscorere for Aars: Mads Nygaard 7 mål; Simon Poulsen og Thomas Steffensen 6; Teis Danielsen og Nikolaj Jensen 4; Magnus Avataq og Jens Kvist 2; Frídí Weyhe 1.

Målmændene: Toke Hedevang 10 redninger på 23 skud (redningsprocent på 43) og Jakob Krogh tre redninger på seks skud (33 pct.)

Aars havde to udvisninger og Nøvling tre.