Stor interesse for Veggers historie

Af Torsten Hansen, Onsdag, 14/07/2021 08:00

Over 100 deltog i afsløringen af byens nye historie-skilte

VEGGER: - Det har været vildt sjovt. Det er en milepæl og en mærkelig situation at stå i. Tænk at få så meget ros, for noget jeg "bare" har lavet for sjov. Jeg har ikke tænkt på det som arbejde. Men måske er det noget særligt, at have foræret byen en historie, siger Anna Grethe Jensen, der i lørdags fik afsløret syv historiske skilte ved købmanden i Vegger.

Over 100 var mødt frem for at overvære afsløringen af de syv skilte. Skiltene var dækket af sort plastik og blev afsløret en for en. De første blev afsløret af museumsinspektør Louise Villadsen fra Stenaldercenter Ertebølle, mens resten blev afsløret af naturvejleder Karin Winther, Vesthimmerlands Kommune.

Men Anna Grethe Jensen stod selv for forklaringen på, hvorfor de syv skilte nu er blevet rejst.

Det begyndte med tanken om at skrive historien om nogle af husene i Vegger. Historierne blev placeret ved husene og begyndte at skabe opmærksomhed. Efterhånden ønskede flere og flere at få historien om deres hus fortalt, og undervejs tegnede der sig et ønske om at beskrive Veggers historie.

- Nu er Vegger og Verdens historie kort fortalt. Ind imellem har det været hårdt, ikke mindst for Flemming, når pc’en drillede eller det praktiske syntes ganske uoverskueligt. Jeg er ganske overvældet over den positive modtagelse og takker af hjertet jer alle sammen og håber den anderledes formidling kan binde folk sammen, sætte gang i snakken, øge værdien af at bo på landet, og inspirere andre til at gøre noget lignende, sagde Anna Grethe Jensen.

- Nu mangler jeg bare en lille snes små skilte til huse, hvor der har været butikker eller værksteder…. men lige nu er der sommer og ferie, sagde hun med et stort smil.

Flere historier

Det store opbud af borgere overraskede "skiltemageren".

- For dælen, det havde jeg da slet ikke regnet med. Jeg er rigtig glad og det er dejligt, kommer det spontant fra Anna Grethe Jensen bagefter.

Når hun igen kaster sig over historierne, handler det om cirka 20 huse plus nogle interessante huse, der ikke længere eksisterer, men har gode historier at fortælle. Anna Grethe Jensen forventer at være færdig med projektet omkring årsskiftet.

- Det er sjovt som tilflytter at få lov til at fortælle alle de historier. Der er utrolig mange skægge oplevelser - også nogle som man ikke kan trykke på et skilt, kommer det med et glimt i øjet.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"