Stor interesse for at blive vaccineret i Aars

Af Torsten Hansen, Fredag, 15/01/2021 10:06

AARS: Interessen for at blive vaccineret i Messecenter Vesthimmerland på søndag og mandag er så stor, at der torsdag opstod mangel på vaccinationstider.

- Vi reagerede hurtigt, da vi opdagede det. Der er nu indlagt ekstra tider, dog stadig inden for samme tidsrum, siger Anne Krøjer, sundhedsdirektør i Vesthimmerlands Kommune.

Det er dog ikke kommunen, der står for vaccinationerne - det gør Region Nordjylland, men kommunen er stærkt indvolveret.

- Vi har orienteret Regionen om, at der er 370 borgerer i den målgruppe der er planlagt vaccination for. Lige nu har vi rundt regnet 300 af dem, der har takket ja til vaccinationen. I går torsdag var status, at 70 af dem har bedt om kørsel til messecentret. Det er færre end vi havde regnet med, fortsætter Anne Krøjer.

- Vi ønsker at støtte op om vaccinationerne. Derfor har vi ringet rundt til størsteparten af gruppen, særligt til dem hvor vi vurderede, at der kunne være behov for kørsel. Vi har afsat 15 medarbejdere til opgaven. Vores oplevelse er, at de ældre godt ved, at de har fået et brev i e-boks, og de har taget stilling til, om de vil vaccineres. Det vi også oplever er, at de pårørende har været rigtig gode til at hjælpe de ældre - både med brev og at booke tider, uddyber Anne Krøjer.

Størsteparten af de pårørende hjælper også de ældre med kørsel til vaccinationsstedet.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"