Stor himmerlandsk pengetank skifter navn

Af Ture Damtoft, Fredag, 14/06/2019 09:00

VESTHIMMERLAND: Fonden for Sparekassen Himmerland bliver til Jutlander Fonden Himmerland.

- Det er logisk, at fondens navn signalerer, hvorfra vi får hovedparten af de midler, som vi kan dele ud af til almennyttige og godgørende initiativer i Jutlander Banks virkeområde”.

Sådan forklarer den nytiltrådte formand for Fonden for Sparekassen Himmerland, Michael Jørgensen, at fonden netop har besluttet at skifte navn til ”Jutlander Fonden Himmerland”.

I 2018 fik 206 almennyttige og velgørende formål samlet tilsagn om i alt 9,1 millioner kroner fra pengetanken.

Siden Jutlander Bank blev skabt i 2014, har banken haft en strategi, der blandt andet indeholder et kapitel om geografisk ekspansion. Siden har banken således etableret afdelinger i Randers, København, Vejle, Fredericia og Odder.

Nu bliver det skrevet ind i bankens uddelingspolitik, at der også kan uddeles fondsmidler i de nye områder.

- Man kan sige, at fondens grundkapital er tjent i sparekassens oprindelige område, men de penge, banken i dag tjener og udbetaler som aktieudbytte, er jo også tjent af de nye afdelinger, siger Michael Jørgensen.

Mon ikke det også kan tænkes, at fondens formand og Jutlander Bank kunne tænkes at bruge det nye navn og den reviderede uddelingspolitik til at promovere brandet i de nye områder, så der kan blive udbetalt et endnu større udbytte til både fonden og øvrige aktionærer.

Læs mere i Aars Avis på onsdag...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"