Stafet for Livet i Aars bringer kræftramte og raske sammen

Af Ture Damtoft, Onsdag, 12/06/2019 09:25

VESTHIMMERLAND: Du har kræft, så hård er diagnosen og så hårde er ordene for mange tusinder af danskere hvert år.

Gennem det årlige Stafet for Livet bliver der både samlet penge ind til at støtte dem, og de kan få en stor oplevelse sammen med pårørende, venner og helt fremmede, der tager løbeskoene på, for samle penge ind.

Stafet for Livet er for absolut alle i Vesthimmerlands Kommune, som vil støtte kræftramte, og 15.-16. juni vil Aars Lystanlæg være en myretue af spændende aktiviteter til dette års stafet.

Det er et 24-timers arrangement, hvor der vil være gang i den fra lørdag kl. 11.00, hvor formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Asger Andersen, åbner stafetten og sender de første deltagere ud på den 670 meter lange rute gennem anlægget.

Sidste års Stafet for Livet i Aars havde deltagelse af 31 hold med i alt 800 deltagere samt 62 fightere, hvis gule trøjer lyste op.

Også i år kan alle, der har hørt ordene ’du har kræft’ deltage som fightere. Og heldigvis er en del af dem tidligere kræftpatienter. En af dem er forhenværende borgmester Knud Kristensen. Han holder talen i forbindelse med lysceremonien lørdag aften. Her vil et stort antal lysposer blive tændt som symbol på, at der findes et lys i mørket.

Gratis for alle

Alle kan deltage i Stafet for Livet. Der er gratis adgang til anlægget for alle, men det koster 100 kr. at gå med i stafetten. Foruden stafetten gennem anlægget er der musikalsk underholdning, tombola, natbingo, telt med aktivitet for børnene og auktion over større donationer søndag formiddag. Der er mulighed for at bestille fuld forplejning eller købe mad i madteltet.

Sidste år var deltagerne begejstrede for stemningen i anlægget, særligt om natten hvor de beskrev den som nærmest andægtig. Måske var det en af grundene til at flytte søndagens gudstjeneste fra Aars Kirke og ned i Aars Lystanlæg for at støtte Stafet for Livet.

I 2018 blev overskuddet til Kræftens Bekæmpelses forskning og patientstøtte på 250.000 kr. Arrangørerne håber på et ligeså godt resultat i år.

- Selvom det økonomiske udbytte er vigtigt, er alfa og omega med Stafet for Livet at støtte op om kræftramte og deres pårørende, så de ikke føler sig isolerede og ene og forladt med sygdommen Det er afgørende at støtte dem, som bliver ramt – herunder ikke mindst børnene i en kræftramt familie. Det er en meget vigtig indsats, understreger formand Pernille Haurum, Stafet for Livet i Vesthimmerland. Det er afgørende at støtte dem, som bliver ramt - herunder ikke mindst børnene i en kræftramt familie. Det er en meget vigtig indsats.Formanden glæder sig over den store opbakning fra erhvervsvirksomheder, butikker og foreninger i form af sponsorgaver, økonomiske tilskud og tilskud af forskellig art – bl.a. beløb pr. gennemført omgang i anlægget. Hertil kommer, at et stort antal frivillige har knoklet med arrangementet.

- Nu glæder vi os til at få Aars Lystanlæg til at summe af aktivitet i døgnet lørdag den 15.- søndag den 16. juni 2019.

Alle kan melde sig til stafetten på Stafet for Livets hjemmeside eller møde op i anlægget og tilmelde sig der, oplyser Pernille Haurum.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"