Solsikker i regnvejr

Af Torsten Hansen, Søndag, 13/09/2020 13:25

AARS: Solen nåede ikke at finde til Kimbrertorvet, mens Aars Handelsstandsforening forsøgte at sprede sol og godt humør lørdag middag.

Men en vedvarende regn kunne ikke fjerne smilet og det gode humør fra Jørgen Sørensen, der ivrigt sprang rundt mellem solsikker, teltstænger og konkurrencedeltagere.

Målet var at finde den højeste solsikke, og den gode sommer hidtil havde også været gavmild overfor solsikkerne. Der var mange over to meter, men kun få over 2,5 meter.

Længe holdt Marna Kristensen rekorden. Hendes solsikke kunne kigge ud over Pregelvang fra en højde af 255 cm. Den længde mente Dora Kristensen dog at kunne slå. Men hun havde ikke taget sin største solsikke med, blot en lille en på cirka en meter.

- Kan I ikke komme hjem til mig på Assersvej og måle. Jeg vil så nødig skære den ned, bad hun.

Men regler er regler. Hvis hun ville deltage og have mulighed for at vinde, så skulle hun bringe solsikken til Kimbrertorvet inden sluttidspunktet.

Dora Kristensen overvejede de længe. Man pludselig forsvandt hun, og kort tid efter kom hun bærende på en lang blomst. Den viste sig at blive dagens vinder, med en længde på 271,5 cm.

I dagens anden konkurrence gjaldt det om at avle det største solsikkkehoved. Den konkurrence vandt Per Simonsen, Hans Egedes Vej. Hans solsikke havde dannet et hoved, med en diameter på 27,5 cm.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"