Skoleelever i Aars vil have folketingskandidater i tale

Af Torsten Hansen, Onsdag, 06/02/2019 08:00

Marie Bjerre (V) og Casper Hedegaard (B) kommer til Aars fredag

AARS: En række elever på Vesthimmerlands Gymnasium har inviteret de to nordjyske folketingskandidater Casper Hedegaard (B) og Marie Bjerre (V) til Aars. Formålet med invitationen er, at de to folketingskandidater skal lytte til, hvordan det er at være gymnasieelev, og hvilke emner der ligger eleverne på sinde. Dialogmødet holdes fredag, 8. februar efter skoletid og slutter med en øl på det lokale udskænkningssted ”Aviskontoret”.

Opslag på instagram

Efter at have besøgt Jette Rygaard, rektor på VHG lagde Casper Hedegaard et billede af besøget op på sin Instagram profil. Det blev bemærket af elev, Katrine Høfner, der straks skrev en kommentar til billedet, da hun mente, at Casper Hedegaard skulle have prioriteret at tale med eleverne også.

- Jeg vidste ikke, at Casper Hedegaard ville komme på besøg, og jeg så det først, da han efterfølgende lagde et billede op på insta. Jeg blev lidt skuffet over, at han ikke var ude at tale med os elever, og derfor skrev jeg en kommentar på hans opslag, siger Katrine Høfner.

Efter en dialog på instagram blev der hurtigt arrangeret et dialogmøde mellem Hedegaard og eleverne. Dialogmødet udviklede sig til også at inkludere den lokale folketingskandidat for Venstre, Marie Bjerre, hvilket var et ønske fra Katrine Høfner, der også er tovholder for dialogmødet.

- Det var super fedt, at Katrine skrev til mig på Instagram! Det var slet ikke mit fokuspunkt at tale med eleverne den dag, men havde derimod et dialogmøde med Jette, hvor vi drøftede konsekvenser af blandt andet besparelse. Jeg vil utrolig gerne også tale med eleverne, og jeg glæder mig til at høre, hvad de har på hjerte, siger Casper Hedegaard.

Samme dagsorden

Både Marie Bjerre og Casper Hedegaard har uddannelsesområdet som deres mærkesager, og begge er modstander af loft over uddannelse. Marie Bjerre lægger vægt på, at det er noget, hun gerne vil høre elevernes holdning til.

- Det er vigtigt, at vi politikere kommer ud og lytter til de mennesker, vi laver politik for. Derfor er jeg glad for, at eleverne har taget dette initiativ og inviteret Casper og jeg til dialogmøde. Vi interesserer os begge for uddannelsespolitik, og jeg tror, at det er nemmere for de unge at relatere til folketingskandidater med vores lidt yngre profiler, siger Marie Bjerre.

Casper Hedegaard, 30 år, er byrådsmedlem for Radikale Venstre i Mariagerfjord Kommune og kandidat til folketinget i Nordjyllands Storkreds. Han er uddannet cand.merc og arbejder til daglig med politik og er derudover selvstændig konsulent. Casper Hedegaard er bosat i Hobro.

Marie Bjerre, 32 år, er folketingskandidat for Venstre i Nordjyllands Storkreds. Marie Bjerre er uddannet cand.jur og arbejder til dagligt som advokat. For tiden er hun på barsel med sit første barn. Marie Bjerre er bosat i Aalborg.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"