Sejr til Løgstør IF i slaget om Vesthimmerland

Onsdag, 05/05/2010 08:53

Det blev til en sejr på 2-1 for jyllandsserieherrerne over Aars FC i lørdagens slag om Vesthimmerland på »Windfield Stadium« i Løgstør. Stadion i Løgstør levede op til sit navn, da kampen var præget af vind på langs af banen. Løgstør startede i medvinden og havde stort spillemæssigt overtag i første halvleg. Skønt der var spillemæssigt overtag til hjemmeholdet i de første 45 minutter, var det alligevel gæsterne fra Aars FC, som kunne gå til pausen med en 1-0 føring efter scoring af deres farlige angriber Jonas Thomsen efter en klumpspilssituation i feltet efter små 10 minutters spil. Jonas Thomsen havde yderligere en stor chance efter sin scoring, men ellers var gæsterne ikke farlige tæt på Løgstørs mål i den stride modvind. Hjemmeholdet kom dog heller ikke til de største åbne chancer, selvom der var afslutningsmuligheder til Brian Zimmer og Kenneth Cortsen, som løb ud i sandet. Det bedste forsøg havde Joakim Glerup, men Aars-målmanden Kasper Zachau hev en glimrende refleksredning frem og sikrede, at Aars FC kunne holde den flotte stime uden scoringer i mod sig.

Anden formede sig fint for hjemmeholdet. Allerede kort inde i anden halvleg kom udligningen, da indskiftede Niels Greth, som kom tilbage ovenpå en længere skadespause, spillede godt sammen med Brian Zimmer og Kenneth Cortsen, før bolden blev lagt til rette for Christian Pedersen, der sikkert omsatte til scoring. Efter ca. et kvarters spil fik en stærkt spillende Joakim Glerup på den centrale midtbane brudt spillet og satte hurtigt Niels Greth i løb med en aflevering i dybden. Niels Greth løb fra Benni Bøjer og Kim Kaldahl i Aars-forsvaret og lobbede den flot over Kasper Zachau i målet - et perfekt eksempel på Løgstør-holdets skarpe omstillingsspil.

Resten af halvlegen bød på mange lange bolde frem fra Aars-forsvaret, hvilket gav et vist pres på hjemmeholdet. Det gav Aars en stor hovedstødschance, da Phong Dao headede på overliggeren, ligesom Aars FC blev tildelt et straffespark med 5 minutter igen efter tumult i feltet. Henrik Christensen i målet tog sig dog af Rene Gundersens spark og sendte (set i forhold til det spillemæssige niveau i kampen) 3 fortjente point over i Løgstør-lejren.

Samlet set var kampen en topkamp og et lokalopgør i JS1 værdig. Der var masser af intensitet, og der blev givet og taget i nærkampene - i øvrigt godt ledet af dommertrioen, der gav frihed til at »gå til stålet«. Den nerve og det drama, som gjorde det sjovt for spillerne at spille, blev godt iscenesat af såvel tilskuere som deltagende spillere, der formåede at leve sig fuldt ind i dette show. Fodboldmæssigt havde Aars FC svært ved at skabe chancer i kampen udover, hvad der faldt tilfældigt ned efter lange afleveringer fremad banen. Hjemmeholdet havde størst ære af kampen set ud fra et fornuftigt positionsspil og mere mod og større evne til at skabe spillet ved jorden. Så at dømme ud fra dette perspektiv gav kampen som forudset prøver på Aars FCs kontrabaserede og risikofrie stil baseret på et stærkt angreb med Rene Gundersen og Jonas Thomsen og mange fysiske spillere med kompetencer i erobringsspillet. Løgstør fik som ønsket spillet fodbold på modstandernes halvdel, og selv med bærende spillere ude med skader og andre, som først kom tilbage i denne kamp, var kampen en stor cadeau til det unge Løgstør-mandskab, der viste, at der er masser af potentiale i holdet. Den unge alder taget i betragtning i en hård kamp mod et langt mere rutineret Aars-mandskab, som er båret af spillere med erfaring fra højere niveau i diverse nordjyske klubber, udviste en stor tro på, at der kan skabes en solid resultatmæssig platform på sigt i Limfjordsbyen. Omvendt handler det om samtidig at anerkende, at der stadig er ting at arbejde med. Omstillingerne fra det offensive spil til forsvarsspillet kan optimeres, men for hver kamp på dette niveau og ud fra deres iver på træningsbanen, vokser de unge Løgstør-spillere. De »spiller« netop fodbold, og det er udviklende i sig selv, og omrokeringerne i kampen hos begge mandskaber pegede også på større spilintelligens hos de unge Løgstør-spillere.

Det var en flot kollektiv indsats, der banede vejen for sejren til Løgstør. På den individuelle front vandt Joakim Glerup meget på den defensive midtbane, og Kenneth Andersen og Christian Husum sad tæt på Rene Gundersen og Jonas Thomsen og formåede i store træk at neutralisere disse spillere. Niels Greth viste sin hurtighed og evne til true modstandernes bagrum og fik et flot comeback.

Næste kamp for Løgstør er den udsatte kamp på udebane mod Taars på onsdag.

Opstilling: Henrik Christsensen, Chris Severinsen, Kenneth Andersen, Mads Madsen (75 min. Morten Møller), Christian Husum, Kenneth Cortsen, Joakim Glerup, Simon Røge, Christian Pedersen, Brian Zimmer (52 min. Anders Torp), Toke Petersen (45 min. Niels Greth).