Rigt fugleliv i Tvebjerg

Af Torsten Hansen, Lørdag, 16/01/2021 18:31

AARS: De kolde vinterdage, hvor mange skal blive hjemme på grund af Corona, kan med fordel bruges til at nyde naturen.

Det valgte en lille forsamling af fugleinteresserede fra Dansk Ornitologisk Forening i Vesthimmerland at gøre en skøn, kold, solrig lørdag. Turens mål var at se den lidt usædvanlige vandstær ved Tvebjerg i Aars.

Men det viste sig, at der var ualmindeligt mange fugle i området – også langt flere end de fugleinteresserede forventede.

En af de første fugle der blev fanget i kikkerter og kameraer var den smukke isfugl, dens røde og blå farver gør den let kan kende. Men de færreste ser den flotte fugl. Fra isfuglens skjulested gik det ned i Tvebjerg. Kort efter blev dobbeltbekkasinen spottet. En fugl der normalt hurtigt flyver væk. Flagspætten blev hørt og lidt efter opdaget højt oppe i et træ. Lidt længere væk mødte gruppen den grønbenede rørhøne, eller rettere tre af slagsen. De er svære at komme nær i naturen, men i byparker, som Tvebjerg næsten er, kan det jævnligt lade sig gøre. Rørhønsene var dog ikke så lette at komme tæt på. Langs åen holder fiskehejren også til. Den lader sig næsten ikke skræmme væk, men flyver roligt lidt væk, når man nærmer sig.

Vandstæren blev set, men kun i flugt. I håb om at få den at se senere gik flokken videre gennem Tvebjerg. Det næste syn var dog mere usædvanligt. Det var en vandrikse. Den ses sjældent, men høres sommetider. For de fleste i gruppen var det første gang, de så den fugl.

På vej tilbage blev spætmejsen og træløberen set. For en god ordens skyld så er indtil nu kun nævnt de lidt mere usædvanlige fugle. Der var også krager, råger, rødhals, blåmejse, musvit, solsort, svane og mange mange andre.

Fra Tvebjerg gik turen til Lerkenfeldt Å ved Højslev Mølle. Der blev vandstæren igen set, og denne gang lod den sig også fotografere.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"