Regionen amputerer Vesthimmerlands Sygehus i Farsø

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 30/07/2019 07:41

VESTHIMMERLAND: - Man skal bare åbne skadestuen igen, siger byråds- og regionsrådsmedlem Pia Buus Pindstrup (K) klart og kontant som svar på, hvordan Vesthimmerlands Sygehus igen kan blive prioriteret.

Hun har fulgt debatten omkring lægevagten med både personlig, politisk og ikke mindst faglig interesse.

Gennem 10 år var sygehuset i Farsø hendes arbejdsplads, men siden er hun skiftet til onkologisk afdeling i Aalborg. Der bliver givet krammere til tidligere kolleger, da hun møder Aars Avis. Alle skal lige høre, hvordan det går med hinanden, og gensynsglæden er stor.

- De er så dygtige og vil gøre alt for, at patienterne skal have det godt, siger Pia Buus Pindstrup, der under personalet på Vesthimmerlands Sygehus de bedst mulige forhold.

Blandt andet derfor smerter det hende også, at Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har meldt ud, at lægevagten lukker mandag til torsdag.

- PLO må se på, hvor de bedst kan undvære læger. De skal se på ressourcer, og med et lavt antal af patienter på Vesthimmerlands Sygehus, kan jeg godt forstå deres forslag, siger Pia Buus Pindstrup.

- Men den her udvikling har været undervejs i årevis. For 10 år siden, da jeg startede, havde vi langt flere ressourcer. Der kunne vi håndtere de røde alarmer, hvor det var svære traumeskader, der kom ind. Der har været en trinvis nedtrapning over en lang årrække. Hvorfor er det så man ikke kan dække lægevagten, spørger Pia Buus retorisk, for hun kommer selv med svaret.

Læs meget mere i Aars Avis i morgen...

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"