Radikale Gitte Lopdrup: Drønærgerlig og trist situation i Radikale Venstre

Af Ture Damtoft, Torsdag, 15/10/2020 12:49

AARS: En afgået formand og beskyldninger mod den nye formand.

Det Radikale Venstre har mildest talt fyldt god i mediedækningen den sidste uges tid; og det har ikke været noget kønt syn.

Det mener regionsrådsmedlem i partiet, Gitte Lopdrup fra Aars, som dog mener, partiet nok skal komme igennem den øjeblikkelige krise.

- Det er da drønærgerligt, trist og noget værre rod. Heldigvis er Radikale Venstre meget mere end folketingsgruppen på Christiansborg. Det er gang i rigtig meget både kommunalt og regionalt. Vi holder fanen højt og tror på, vi kommer igennem det på en god måde, siger Gitte Lopdrup, der gerne forholder sig til, det er blevet udlagt som fløjkrige.

- Jeg har da tænkt tanken, at jeg gerne ville have Marianne Jelved og Martin Lidegaard i spil som eksempelvis gruppeformand og ihvert fald i en aktiv rolle i ledelsen, men jeg bakker op om beslutningen om at indsætte Sofie Carsten Nielsen som formand. Både hun og landsformand Svend Thorhauge var ude og sige, de ikke havde kendskab til de påstande, Ida Auken kom med. Det har jeg valgt attro på, siger Gitte Lopdrup. Ida Auken skrev onsdag, at Sofie Carsten Nielsen kendte til flere sager om seksuel krænkelse, end der var blevet taget hpnd om.

Det fik Jens Rohde til torsdag morgen 15. oktober at skrive, at hvis man ville udelukke Ida Auken fra partiet, så gjaldt det også ham. Senere på dagen foreslog en tidligere borgmester at indsætte Marianne Jelved som midlertidig formand, indtil, der var ro på bagsmækken - en udmelding der vel godt kan tolkes som et lille mistillidsvotum til Sofie Carsten Nielsen.

Altsammen en uskøn blanding af påstande mod påstande. Men stormen skal nok lægge sig igen, mener Gitte Lopdrup.

- Der skal ryddes op, og så skal der findes en retning igen. Mange partier oplever den her slags kriser og kommer igennem det. Jens Rohdes opslag ser jeg mere som at holde fanen højt på retspolitikken, og give plads til at Ida Auken kan komme med sin mening. En af parterne må jo tale usandt. Jeg ved, der er flere, som har rakt hånden ud til Ida og gerne vil i dialog, men hun er ikke kontaktbar, og det gør det lidt svært. Jeg håber, der kan komme nogle beviser på banen, at vi kan få ryddet op og at vi så kan få et godt samarbejde i gruppen igen. Jeg fornemmer ikke, at der er to fløje i Det Radikale Venstre, som pressen skriver meget om. Der er ikke nogen bokse-ring. Selvom vi er uenige i nogle ting, så er det noget, vi kan rumme i Radikale Venstre, siger Gitte Lopdrup.

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"