Politiet advarer om øget antal indbrud

Af Ture Damtoft, Fredag, 19/07/2019 12:20

VESTHIMMERLAND: Politiet kommer nu med en generel advarsel om tyve i det danske og vesthimmerlandske sommerlandskab.

Der har været en stigning i antallet af indbrud over de sidste par uger, og mistanken fra politiet går på udenlandske tyve.

- Vi har formentlig en bande af østeuropæiske tyve. De to tilfælde i Løgstør og Strandby i går er vi i gang med at efterforske, og vi har nogle overvågningsbilleder. De kører i en sølvgrå sedan bil, og vi kan fornemme, det er en Audi eller Folkevogn, men det kan ikke ses helt tydeligt, og vi har ikke et billede af nummerpladen. Vi har derimod et godt billede af gerningsmanden, og det cirkulerer vi internt hos politiet, fortæller Preben Møller fra efterforskningssektionen i Nordjyllands Politi.

Havde man spurgt ham for to uger siden, ville han have givet et billede af et faldende antal indbrud i Vesthimmerland, men de sidste to uger har der været mange anmeldelser.

Derfor opfordrer han på det krafttigste til at hjælpe hinanden i ferietiden.

- Hvem er det, der går op i indkørslen? Er der nogen ukendte biler, som virker mistænkelige? Især her i ferieperioden kommer de og går ind i huse. De udnytter at danskerne er på ferie, og så ryger værdierne for mange, siger Preben Møller.

Hvordan man kommer problemet til livs, er der desværre ikke nogen nem opskrift på. Især ikke hvis det er udenlandske kriminelle.

- De kommer i kort tid og er væk igen. Når først de er ude af landet, er det næsten umuligt for os af gøre noget. Derfor skal man ringe til os, hvis der er noget mistænkeligt. Så har vi en lille chance for at fange tyvene, siger Preben Møller.

Læs mere om politiets arbejde med indbrud i Aars Avis på onsdag...