Plejehjemsbesøg udskydes i Vesthimmerland

Af Torsten Hansen, Torsdag, 02/07/2020 07:51

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune har valgt at udskyde den fulde besøgsadgang på plejecentre, som ellers kunne være trådt i kraft i dag.

Udskydelsen sker på baggrund af den nye corona-udvikling i kommunen.

Med udgangspunkt i det øgede smittetryk i Vesthimmerlands Kommune har embedsmænd og politikere været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- På den baggrund fastholder vi vores besøgsrestriktioner på plejecentrene. De nuværende besøgsrestriktioner med tilladt besøg af to pårørende inden- og udenfor fastholdes dermed, forklarer Palle Jensen, udvalgsformand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, og fortsætter:

- Med det nuværende smittetryk i Vesthimmerland synes vi, at det er mest forsvarligt at udskyde den fulde besøgsåbning på vores plejecentre. Vi vil gerne gøre vores til at mindske smitterisikoen for vores beboere og ansatte, siger Palle Jensen.

- Vi vil samtidig løbende vurdere smittetrykket og åbne for fuld besøgsadgang, når vi finder det ansvarligt. Vi håber på, at vores befolkning har forståelse for dette skridt, siger Palle Jensen.

I Vesthimmerland Kommune indledes samtidig et initiativ, hvor alle ansatte på kommunens plejecentre og i hjemmeplejen nu corona-testes. Et initiativ, der skal forebygge smitte og smittekæder tæt på vores ældre borgere.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"