Pas på "fake news" om coronavirus

Af Ture Damtoft, Tirsdag, 25/02/2020 10:35

AARS: "Mennesker indfanges og brændes".

Det er overskriften ien "nyhed" Aars Avis - og mange andre danske medier - har modtaget.

Der florerer mange falske rygter om coronavirussen.

Sygdommen har ifølge World Health Organisation spredt sig til lidt over 30 lande, der er konstateret omkring 80.000 smittede i alt.

Af dem er over 2500 døde og lidt under 20.000 er meldt raske igen.

Men, tror man på alle mulige rygter, ser det meget værre ud, og man kan slet ikke stole på hverken WHO, de kinesiske myndigheder eller sundhedsmyndighederne i Danmark.

Senest har Aars Avis modtaget en "nyhed" fra en person, som pænt ofte udbasunerer mere eller mindre sensationelle og falske nyheder.

Denne gang er den så ekstrem, at vi for det første vil dele den med læserne - I må selv bestemme, om I vil grine eller græde - og for det andet opfordre til generelt at være kilde-kritisk

Og, her kommer så "nyheden":

Mennesker indfanges nu og brændes levende i krematorier. De påståede hospitaler har ingen læger. De er kun fængsler og kz-lejre, hvor folk kan opbevares, indtil der er plads i krematorierne. Virussen kan i virkeligheden ikke helbredes. Derfor udrydder den kinesiske regering patienterne - ellers ville de blive raske smittebærere. Stol ikke på noget som helst fra regeringen, folketinget eller medierne. Flåder på tusindvis af politifolk, udrydder folk i hele landområder og bydele.

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"