Pænt overskud selv om Kimbrerfesten blev aflyst

Af Torsten Hansen, Fredag, 23/10/2020 13:46

Salg af Kimbrerfesthæfte har skabt overskud

AARS: På trods af Covid-19s greb om hele verden, så lykkedes det Kimbrerfestkomiteen at skabe et overskud i Aars, selv om selve Kimbrerfesten måtte aflyses.

- Vi har opnået et overskud på 97.000 kroner, som vi nu vil dele ud til de syv medvirkende klubber, siger formand for Kimbrerfestkomiteen Martin Dahl til Aars Avis.

De mange penge er kommet i kassen, selv om Kimbrerfesten i år blev reduceret til Kimbrer Torvedage på Kimbrertorvet i Aars. Hovedingrediensen over de tre dage var Kimbrerrevyen. Dertil kom servering af gule ærter og lidt salg af drikkevarer.

- Vi må sige, at salget af Kimbrerfesthæftet har en stor del af æren for, at vi har tjent penge i år. Folk har taget imod hæftet med kyshånd, siger Martin Dahl.

Når man har købt Kimbrerfesthæftet, så giver det adgang til Kimbrerrevyen og de gule ærter. Dertil kommer en række andre gode tilbud der kan hentes via hæftet.

Frivillige

Normalt stiller de syv klubber bag festen med en række frivillige, som lægger en masse timer i at få festen til at fungere. Sådan har det ikke helt været i år. Men der er dog lagt frivillige timer i torvedagene og andre ting.

- I år har vi i komiteen stået for mange af opgaverne, men der har også været hjælp fra klubberne, og det er dejligt, at folk vil være med, siger Martin Dahl.

Derfor var det en glad formand, der præsenterede regnskabet og kunne love klubberne del i overskuddet, ved repræsentantskabsmødet.

Til bymidten

Der var oprindelig lagt op til, at Kimbrerfesten skulle komme tilbage til centrum af Aars, efter flere år bag Messecenter Vesthimmerland.

Det lykkedes også, selv om Corona lagde sorte skyer over festen.

- Selv om det kun blev til torvedage, så har vi fået stor ros fra mange sider, over den måde det lykkedes at få det igennem på. Handelsstanden har udtrykt glæde over, at vi kom tilbage til midtbyen. Og vi har hørt fra flere, at alene fordi vi har haft teltet, revyen og de gule ærter, så har vi haft en lille byfest. Den positive holdning har vi hørt hele vejen rundt, og det er vi glade for, fastslår Martin Dahl.

Fremtiden

Fremtiden tør han ikke spå om. Men optimismen er intakt.

- Vi skal have fest igen. Hvis ikke det lykkes i 2021, så skal det være så snart som muligt, lyder det glade budskab fra formanden.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"