På Erhvervsskolerne Aars hænger eleverne ved

Af Ture Damtoft, Søndag, 23/02/2020 12:58

AARS: Langt flere elever gennemfører nu deres uddannelse på Erhvervsskolerne Aars.

Erhvervsskolerne Aars har for nyligt offentliggjort målinger over gennemførselsraten på de forskellige uddannelser for 2018/2019.

På de gymnasiale uddannelser er gennemførelsesprocenten gennem en målrettet indsats øget og ligger nu på niveau med landsgennemsnittet på 90 pct.

Procenten har været stigende de seneste fem år, og fraværsprocenten er blandt de laveste tre - og altså der for i top tre, i Danmark.

Grundforløbene ligger også på en meget flot gennemførelsesprocent på 89,7 pct., hvilket er godt tre procentpoint over skolens eget mål på 85 pct.

Det sidste målområde er erhvervsuddannelsernes hovedforløb, hvor skolens mål er minimum 85 pct., ligger tallet også væsentligt over på 88,7 pct.

Det forholdsvist lille frafald på grund- og hovedforløbene sker oftest på baggrund af en gensidig aftale mellem elev og skole/læreplads om at ophæve forløbet.

Årsagen kan f.eks. være, at eleven vælger et andet uddannelsesforløb.

Selvom eleven frafalder det oprindelige valg efter Folkeskolen, så bliver der taget et andet, og eleven får en uddannelse.

- Så er det ikke så vigtigt, hvilken uddannelse det er. Det kunne jo være, de tænkte de ville være tømrer efter 9. klasse, og halvandet år senere viser det sig, de hellere vil være snedker. siger direktør Ulf Bender Givskov.

Læs mere i Aars Avis

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"