Ottende klasse protesterer

Onsdag, 12/05/2010 11:37

Da hele ottende årgang på Bavnebakkeskolen torsdag den 6. maj 2010 fik en seddel om at de fire ottende klasser næste år skulle blive til kun tre klasser, gik det helt galt. Man kan da ikke give eleverne nye klasse-kammerater og nye lærer, lige op til eksamen? Så er deres hoveder jo fyldt med alle klasseproblemerne, i stedet for at de tænker på skolearbejdet.
For kun to år siden var hele vores årgang udsat for det samme. Vi fra Støvring skulle slås sammen med Øster Hornum, og det gav en stor omvæltning for os elever. F.eks. tog det en del fokus fra det faglige i det første halve år af syvende klasse, og der skulle bruges tid og penge på at få os til at fungere ordentligt sammen. Nu bliver vi så udsat for det samme igen, og det var dér snakken om en protest kom på tale.
  Fredag den 7. maj, havde jeg og nogle andre elever fra ottende årgang fået nok af besparelser. Udover irritation over nogle fyrede lærer, nogle tysktimer, der ikke var råd til, og den dårlige nyhed at klasserne nu skulle slås sammen, mener vi også at kommunen bruger deres penge forkert.  Så jeg og nogle elever fra 8.b samlede en masse fra årgangen, og gik med raske skridt hen til kommunen. Vi stillede os op uden for hovedindgangen og begyndte at synge et vers, jeg havde skrevet. Det lyder sådan her:

Det hammer, hammer skidt,
Vi flytter os sgu ikk’!
Lærer skal forsvares,
Og klasserne bevares.
Så vi protestere,
Vi gider ikke mere.
Vi vil ha’ besparelserne væk!

Sådan lød det i et stykke tid. En fra kommunen kom ud og fik en forklaring på, hvad der foregik, og at vi ville snakke med borgmesteren selv. Hun tog det stille og roligt, og lod mig og eleverne gå gennem Rådhuset, ned til Anny Winthers kontor. De to piger, Mette Sørensen og Rebecca Dohm, som gik i spidsen for strejken, gik ind til borgmesterens sekretær. Desværre fik de den besked at Anny sad i et møde ovre i København. Det var som et slag i hovedet, men vi gav ikke op. Da vi alle kom ud igen, efter at have sunget vores sang igennem hele kommunen, satte vi os i protest udenfor hovedindgangen igen. Vi gav os til at synge igen, og et par drenge bankede på vinduerne. Igen blev de to piger lukket ind, og gik atter hen til borgmesterens kontor.
  Udenfor havde jeg, Mikkel Beier Gregersen og Sine Bjerregaard fået flokken af elever ført over på den anden side af Rådhuset, hvor vi igennem vinduerne kunne følge lidt med i hvad der skete.
  Indenfor snakkede de to piger med sekretæren, og fik en tid hos Anny Winther, onsdag den 12 maj kl. 10.00.  Nogle af de ting vi brokkede sig over, var f.eks. valget af de lærer, der blev fyret. Vi vidste jo godt at skolen blev nødt til at fyre nogle lærer, men vores spørgsmål var bare, hvem der valgte, det skulle være netop disse lærer? Hvem havde dog lavet sådan et dumt valg, at en lære på 55 år skulle fyres? Hvorfor dog ikke fyre en ung lære, som har lettere ved at finde et job igen, i stedet for en mand på 55 år? Snakken gik, og spørgsmålene blev flere og flere. Næste år har vi eksamen, og de ting vi bliver udsat for lige nu er slet ikke okay. De kan ikke bare vende op og ned på det hele lige inden eksamensåret. I min klasse stod vi til at skulle have nye engelsk-, tysk-, matematik- og geografilærer næste år. F.eks. har vi ikke tysk lige nu pga. at vores tysklære er blevet langtids sygemeldt. Vi skulle have mindst tre tysktimer om ugen, men vi har kun et par timers tysk, når der lige er nogen, der har tid til at tage os. Fremover kommer vores gamle tysklære og tager to tysk-timer hver mandag. Hun var godt nok gået på pension, men skolen havde ikke råd til at gøre andet.
Jeg er bare én blandt mange elever samt forældre, der er utilfredse med skolens og kommunens valg. Flere klasser på skolen er blevet lagt sammen fra tre, til kun to klasser, heriblandt 3. klasserne. Hvad skolen beslutter med 8. klasse er stadig uvist.
Det står selvfølgelig fast at de fire 8. klasser bliver til tre 9. klasser næste år, men det er jo heller ikke kun derfor, vi stillede op i protest. Vi er i det hele taget bare utilfredse med kommunens måder at spare penge på. De sparer på børn, unge, gamle og handikappede. Lige præcis de områder hvor der kræves flest penge. En af Anny Winthers tre mærkesager lyder således; ”Det er mit mål at Rebild kommune skal være præget af vækst og udvikling både erhvervs- og bosætningsmæssigt.”  Det har jeg meget svært ved at se, når det er skolerne, hun vælger at tage penge fra, og i stedet bruger penge på at købe mulige grunde til bebyggelse af et nyt rådhus. Pengene burde i stedet bruges på renovering af ”8. klassernes gang”, da en undersøgelse viser større fravær og mere sygdom, i det år elever færdes på denne gang. Gulvet er belagt med gulvtæppe som eleverne ønsker fjernet, pga. alle de madrester, der kunne gemme sig der i.
Problemer er der mange af, og det eneste elever fra 8. årgang vil, er at blive hørt. Onsdag, tager de tre elever Mette Sørensen, Rebecca Dohm og Mikkel Beier Gregersen fra 8.b, og viseinspektøren Lars Søndergaard hen på kommunen til et møde med borgmesteren.
Det skal lige nævnes, at det ikke er hele 8. årgang der er enige i protesten.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"