HÅNDBOLD – herrer Serie 2
RIF – RIF2: 27-28 (13-12)
Målscorer for RIF: Jacob Thrysøe Ottesen 5, Jan Møldrup 5, Morten Hedemann 5, Morten Olesen 5, Torben Dalager 2, Henrik Dalager 2, Claus Midgaard 2 og Rene Hansen 1
Målscorer for RIF2: Peter Poulsen 5, Martin Ørbæk Larsen 4, Peter Bundgaard 4, Rasmus Ringstrømm 4, Jens Jørn Buus 4, Evald Lange Rise 4, Henrik Batsberg 2 og Jens Fisker 1
RIF’s førstehold kunne med en sejr på hjemmebane over RIF’s andet hold sikre sig oprykning til serie 1. Omvendt kunne RIF2 med en sejr holde liv i mulighederne for at blive i serie 2-rækken, da holdet pt. ligger på sjettepladsen, som skal ud i play off kampe. Ud over de sportslige aspekter i kampen, var der i højeste grad også de sociale på spil. Vinderen ville have ”håneretten” til næste indbyrdes opgør.
Begge hold startede kampen godt, hvor især bagspillerne var godt skydende, hvorfor begge hold stillingsmæssigt fulgtes af. Her var det især RIF’s Morten Hedemann der med flere scoringsgivne underhåndsskud og indspil til stregspiller Jan Møldrup, skabte problemer for RIF2. Omvendt vakte RIF2’s Peter Poulsen problemer for RIF’s førstehold med skud fra distancen. Flere gange gennem halvlegen skiftede de to mandskaber til at føre, men det blev aldrig til mere end en to-målsføring til et af de to hold. Efter en tæt første halvleg kunne RIF gå til pause med en føring på 13-12, så oprykningen var inden for rækkevidde efter de første spillede 30min.
Anden halvleg startede lige så lige som den første. Opskriften var den samme fra begge mandskaber – skud fra distancen og indspil til stregen. Fløjene måtte udnytte de få muligheder ved kontraløb. RIF’s spillende træner, Jacob Thrysøe Ottesen, var sammen med Morten Olesen de største trusler for RIF2 gennem anden halvleg. Mens unge Peter Bundgaard og Martin Ørbæk Larsen greb mulighederne for RIF 2. Mod halvlegens slutning bragte RIF 2 sig foran med tre overskydende mål. Dette lignede umiddelbart kampens afgørelse. Tre dumme tekniske fejl fra RIF2, og træfsikkerhed hos RIF’s førstehold gjorde, at kampen var helt lige 27-27 med ét minut igen af kampen. Her scorede RIF2’s Peter Bundgaard til 27-28, hvorefter at RIF2 formåede at holde RIF fra at score på deres sidste angreb. Der med havde RIF2 sikret sig sejren – for anden gang ud af to mulige i sæsonen.
Trods nederlaget til RIF2 har RIF’s førstehold forsat mulighed for at rykke op i serie 1. De skal i sæsonens sidste kamp på udebane, lørdag, besejre Visse på udebane for at realisere dette. Der med er der lagt op til en spændende sæsonafslutning, hvor RIF-spillerne selv kan afgøre om de skal skrive serie 1 eller serie 2 på håndbold CV’et fra næstkommende sæson.