Nye regler mødte eleverne på efterskolen i Haubro

Af Torsten Hansen, Onsdag, 20/05/2020 09:00

Gensynsglæden er stor, og alle er parate til at vise ansvar

HAUBRO: Der var masser af glade ansigter på Himmerlands Ungdomsskole i Haubro mandag aften, hvor eleverne genså hinanden for første gang efter mere end to måneders nedlukning på grund af Corona-krisen. Men der var også en stemning af, at det eleverne nu skal i gang med er meget anderledes, og noget alle skal være varsomme med.

- Det er dejligt at være sammen igen, sådan lød det spontant fra flere elever.

Der var også enighed om, at det er underligt ikke at kunne kramme hinanden.

Eleverne bor på skolen i familiegrupper op til otte personer. De familiegrupper er nu blevet endnu mere vigtige i de sidste uger inden skoleopholdet slutter.

Af hensyn til smitterisiko var eleverne blevet bedt om at møde ind på skolen på forskellige tidspunkter i løbet af mandag eftermiddag, og det var først om aftenen alle mødtes i skolens idrætshal.

På halgulvet var der klistret navne på familiegrupperne, og der skulle grupperne finde hen og blive siddende. Gimle 1 og Gimle 2 sad nær hinanden. Mens der var længere til Nord-grupperne og Mellemtiden- grupperne. Kompo 1, 2 og 3 kunne næsten blande sig med Gimle. Men det måtte de ikke.

- Så blev det dagen, hvor vi igen kunne mødes, indledte forstander Jesper Laubjerg sin velkomst.

- Jeg tror, vi kan bruge det til noget godt. Det er op til os at afslutte skoletiden, så vi kan være stolte, fortsatte han.

Nye regler

Viceforstander Stinne Poulsen overtog og forklarede, hvad elever nu må og ikke må i henhold til myndighedernes regler i Corona-tiden.

- Nu er I opdelt i familiegrupper. Det er de personer I må være tæt på. I må kramme hinanden indenfor grupperne, men I må ikke kramme andre, fastslog Stinne Poulsen.

- Det er heller ikke tilladt at få besøg på værelserne. Det er kun dem der bor der. Der står navn på toilet og bad, så I ved, hvor det skal foregå. Tilgengæld må I være samlet i fælleslokalerne, men med afstand, forklarede hun og fortsatte med at orientere om reglerne.

- Hvis man vågner op og er syg, så går man ikke til morgenmad. Hvis en i en familiegruppe bliver testet positiv, så skal alle i gruppen testes, understregede viceforstanderen.

Der bliver også lagt bånd på elevernes fritid. De skal selvfølgelig være sammen under ansvar. Men vigtigt er, at de skal blive i byen. De må ikke tage til for eksempel Farsø eller Aars.

Yoga

Normalt, når eleverne samles og skal have det sjovt, så laves der en aktivitet, hvor alle kan være med. Det skulle selvfølgelig også ske denne aften.

Men det skulle være noget alle kunne være sammen om - på afstand. Den opgave løste Lotte Lys Siri ved at arrangere yoga og tantra for alle eleverne. I to store cirkler, der fyldte hele hallen, skulle eleverne to og to lave øvelserne som Lotte Lys Siri viste.

Det viste sig at være en opgave for nogle af eleverne. En del synes det var sjovt, mens andre var mere skeptiske.

Efter en halv time med strækøvelser, vejrtrækningsøvelser og meget andet var samlingen i hallen forbi, og eleverne kunne få lov til at være sammen på en anden måde.

Glæde

De nye tider på skolen skaber ikke uro hos eleverne.

- Jeg tror vi kan overholde reglerne, siger Thea Siv. Hun bliver bakket op af nik fra kammeraterne i familiegruppen Nord 1. Både hun og de øvrige er glade for at komme tilbage til skolen.

- Det er dejligt at være tilbage. Det var været lang tid at være væk, fastslår Magnus Vinkel fra familiegruppe Nord 2.

Begge grupper glæder sig til at få de sidste uger sammen på skolen.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"