Nu kommer der flere varer på hylderne i Gundersted

Af Torsten Hansen, Onsdag, 05/12/2018 08:22

GUNDERSTED: Alle varerne står pænt og ordentligt på hylderne. Alligevel gennemgår Jytte Nielsen hele tiden hylderne, og af og til retter hun en fold eller ændrer lidt på opstillingen.

Jytte Nielsen går tydeligvis meget op i, at det hele skal fremstå korrekt, også selv om der er tale om en af de mindste købmandsforretninger i landet.

Imod alle odds eksisterer der nemlig stadig en købmandsforretning i Gundersted. Men den drives heller ikke på helt almindelige vilkår.

Gennem de sidste 17 år har Løgstør Tilbuddene, nu BV Vesthimmerland, stået for driften. Dog ikke alene, de har gennem alle årene haft en samarbejdsparter med. Fra 1. januar 2019 skifter samarbejdspartneren til Min Købmand fra Farstrup, da Køkken- og Hvidevare Brugsen, St. Ajstrup, efter 10 år har ønsket at træde ud af samarbejdet.

Jytte Nielsen er ikke ansat af Min Købmand. Hun arbejder gennem Beskyttet Værksted og skal nu, sammen med de øvrige klienter/medarbejdere, til at flytte på nye varer, fordi Brugsens varer rykker ud, og Min Købmands sortiment flytter ind.

- Det betyder utrolig meget for BV, at vi kan tilbyde så attraktive arbejdspladser, som her i Gundersted, fastslår Knud Olav Christiansen, leder af BV Vesthimmerland, da alle er samlet for at sige farvel til Køkken- og Hvidevare Brugsen og goddag til Min Købmand.

- Vi vil også gerne sige tak til foreningen bag Købmandsgården, fordi de ønsker vores tilstedeværelse til at føre butik i Gundersted, fortsatte han.

Konstruktion bag driften af Gundersted Købmandsgård er ikke almindelig. Foreningen bag Købmandsgården lader BV Vesthimmerland stå for driften. De finder derefter en tredje samarbejdspartner, som står for indkøb og den faktiske drift.

- Vi har lært at drive købmandsforretning af Køkken- og Hvidevare Brugsen, og vi har hørt meget godt om dig Benjamin Andersen, og om den måde du driver butik på i Farstrup. Jeg har også allerede fornemmet en stor interesse og et engagement for at samarbejdet skal opnå succes. Derfor glæder vi os til samarbejdet, sagde Knud Olav Christiansen og bedte alle om at udbrede et leve for Gundersted Købmandsgård.

Der blev skålet i plastikglassene, og medarbejderne viste tydeligt, at de glædede sig til at arbejde med Benjamin Andersen. Flere af dem havde allerede snakket en del med ham,og lavet aftaler med ham.

Benjamin Andersen vil dog ikke selv komme i butikken så ofte.

- Vi synes der udføres et dejligt menigsfyldt arbejde her i Gundersted, og vi vil gerne være med til at udvikle butikken. I det daglige bliver det min souschef Bjørn Gindeberg der holder kontakten, forklarer Benjamin Andersen.

Han har i flere år drevet Min Købmand i Farstrup. Der har han succes med at drive en meget nærværende købmandsforretning i en lille by.

- Vores plan er at udvide sortimentet i Gundersted, så kunderne kan få det samme som i Farstrup. Derfor vil vores tilbudsavis nu også blive udsendt i Gundersted. Men vi har ikke plads til alle varerne i Gundersted. Derfor vil nogle af varerne skulle bestilles til levering næste dag, forklarer Bjørn Gindeberg. Han lover samtidig, at priserne bliver de samme i Gundersted og i Farstrup.

- Vi bliver dog ikke de nye købmænd i det daglige. Vi kommer som konsulenter og rådgivere, forklarer Bjørn Gindeberg.

Julefigurer

Medarbejderne i Gundersted arbejder på forskellige vilkår, og i tilknytning til butikken er opført en hal, hvor der blandt andet laves træarbejde. Noget af det træarbejde kan købes i butikken.

- Vi laver selv juletræfigurerne i udredningen, siger Michael Nielsen stolt og viser en af dem frem. Det er en nisse - lavet af en cirka 30 cm lang birketræstamme, så den er ikke helt let. Derfor var det netop Michael Nielsen der tilbød Jytte Nielsen at løfte den op, så der kunne blive taget et billede af den. Jytte Nielsen kunne måske godt selv løfte den, men var glad for tilbuddet.