Nu er der igen vand i springvandet i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 10/07/2019 07:00

De nye sten stammer fra samme fjeld som de gamle

AARS: Efter at have været tørlagt i mere end et år er der igen kommet vandt i springvandet ved indgangen til Aars Lystanlæg fra Per Pallesens Plads.

I løbet af de sidste par uger er der sat nye granitfliser på den nederste del af springvandet, og der er foretaget reparationer af bunden.

I fredags blev springvandet testet, og det viste sig, at den gamle pumpe ikke kunne mere. Derfor måtte en ny pumpe installeres. Mandag morgen blev vandet igen tændt, og denne gang med et positivt resultat. Reparationen var tilendebragt, og vandet kunne igen springe fra springvandet.

Springe er måske ikke det helt korrekte ord, der er mere tale om, at vandet pumpes op og falder ned over de tre store sten.

Springvandet har været tørlagt, fordi det begyndte at lække vand.

- Det viste sig, at membranen i bunden var utæt. Derfor havde vi et stort vandtab. Vi målet et tab på 150 kubikmeter på en måned, siger holdleder Bjarne Nielsen, Park og Vej, Vesthimmerlands Kommune.

Da man begyndte at arbejde med at udbedre membranen opstod nye problemer. Det var ikke muligt at tage granitstenene af, uden de gik i stykker. Da springvandet er et kunstværk tegnet af Poul Winther, så var opgaven at finde granit der matchede de sten der blev lagt i 1998, da springvandet blev opført i anledning af Aars Lystanlægs 100 års jubilæum.

- Det lykkedes os at skaffe sten fra det samme fjeld i Norge. Derfor er stenene magen til de gamle. Nogle steder ser det lidt anderledes ud, måske fordi de nye er mere friske. Andre steder er det ikke muligt at se forskellen, siger Henrik Grøn Jensen, driftsleder, Park og Vej.

Springvandet, der er tegnet af Poul Winther, har navnet: "Spark af en storm i synet".

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"