Nordjyske kulturprojekter skal snart styres fra Aars

Af Ture Damtoft, Onsdag, 05/12/2018 08:16

AARS: Med 1,1 million kroner fra Regionsrådet skal der udvikles nye kulturelle tilbud til nordjyderne. Og arbejdest skal styres fra Aars.

Regionsrådet har uddelt penge fra Kulturpulje 2018 til en række nordjyske projekter. De handler alle om at udvikle Nordjylland gennem kultur eller om at skabe nye samarbejder.

Et nyt partnerskab mellem Kulturskolen i Vesthimmerland og Tempi, genreorganisation for ”Musik med rødder”, har fået støtte til at give den himmerlandske tradition for folkemusik nyt liv.

- Nu skal vi i arbejdstøjet og se, hvad der konkret skal ske. Vi vil sætte folkemusikken og folkedansen i nye og moderne sammenhænge gennem et 10-årigt projekt, der hedder Genklang, og hvor målet er at etablere en platform for ny nordisk musik og folkemusik i Nordjylland, med lokal, national og international rækkevidde, siger Lykke Søndergaard Kristensen, faglig leder af Genklang og underviser på Kulturskolen Vesthimmerland i Aars.

Det er herfra ideerne skal komme, men det første konkrete projekt bliver i Aalborg. Det er et Nordisk Dans-forum for unge med inspiration fra lignende grupper i Aarhus og København.

- Vi vil have hele Nordjylland med, ellers havde vi heller ikke fået bevilget midlerne. Selv om Aalborg ikke ligger i Vesthimmerland, så er det alt andet lettere at få folk med i de store byer, og så spreder det sig forhåbentlig også ned til Aars og Vesthimmerland, siger Lykke Søndergaard Kristensen.

- Vi vil forny folkedansen og inddrage det nordiske aspekt, så vi kommer lidt ud over landets grænser, siger Lykke Søndergaard Kristensen.

Genklang er udviklet i samarbejde med Tempi og Vesthimmerlands Kommune. På sigt bliver Genklang en paraply for en lang række projekter og events.