Nordeuropas største bike-event køres lørdag i Aars

Af Torsten Hansen, Onsdag, 29/01/2020 08:05

AARS: Bandet Carpark North spiller for de cirka 3000 deltagere.

Lyden af 350 spinningcykler vil være permanent i mindst 12 timer i Idrætscenter Østermarken på lørdag, 1. februar.

- Med så mange cykler, så er det Nordeuropas største bike-event, fastslår Dennis Maequardt fra Børn, Unge & Sorg.

Hver cykel har tilknyttet fire personer, der på skift skal holde den i gang i 12 timer. Og de får god motivation undervejs. Det populære band Carpark North spiller løbende for de mange deltagere. Udover musikken, der er noget af det største der endnu har været i Aars, så fyldes Idrætscenter Østermarken med lys og lydudstyr.

- Vi ankommer med syv til otte lastbiler allerede i dag onsdag, og bruger flere dage på at gøre alt klar, fortsætter Dennis Maequardt.

BFC Event, som det kaldes, giver næsten hele indtægten til Børn, Unge & Sorg, der i øvrigt har Kronprinsesse Mary som protektor.

- Der afholdes enkelte udgiver, men cirka 96 procent af indtægten gives videre. Resten af omkostningerne dækkes af vores mange sponsorer, forklarer Dennis Maequardt.

Folk må gerne komme i idrætscentret og kigge. De kan dog ikke få lov til at komme ind i hallerne, da der ikke kan være flere i forhold til brandmyndighederne krav.

- Derimod vil vi rigtig gerne have så mange som muligt til at komme og se vores afsluttende fyrværkeri. Det foregår lidt over kl. 21, og jeg lover det bliver stort, siger Dennis Maequardt.

Fyrværkeriet udføres af Højen og Magic Fyrværkeri, der også står for afviklingen af fyrværkeriet i Tivoli og ved Tall Ship Race.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"