Nedlukning: Borgmesterens kommentarer

Af Ture Damtoft, Torsdag, 05/11/2020 20:19

Nordjylland lukker ned.

Efter regeringens udmeldte restriktioner i aften torsdag 5. november har borgmester Per Bach Laursen spørgsmål til regeringen.

F.eks. hvad kritiske funktioner, som derfor stadig må møde ind på arbejde, er.

- Hvad med Danpo? Hvad med alt det svinekød, som måske skal til Horsens for at blive slagtet? Hvad med alt det mælk, som skal køres til mejerier? Der er mange spørgsmål om, hvad der er kritisk. Vi har fire direktører på rådhuset, som bor i andre kommuner, er deres funktioner kritiske? For 15 min. siden havde jeg en vognmand i røret, som kører døde mink til destruktion, må han hente dem i Jammerbugt? Jeg vil vurdere, det er op til den sunde fornuft. Det er meget dansk, at det er arbejdsgiveren, som vurderer, om det er en kritisk funktion, men man skal kunne forsvare, hvorfor det er nødvendigt at tage på arbejde, siger Per Bach Laursen.

Han var overrasket over den brede vifte af ret hårde tiltag, som regeringen og sundhedsmyndighederne fremlagde. På et møde med Magnus Heunicke i formiddags var der f.eks. lagt op til, at der ville være fri bevægelighed for arbejdskraft.

- Det her er særdeles alvorligt. Vi er gået fra en besked i morges om, at skoler ville være åbne, og man kunne bevæge sig til og fra arbejde. Men Magnus Heunicke (sundhedsministeren, red.) sagde også, at det ikke var en udtømt liste, han præsenterede os for, siger Per Bach Laursen.

Han fik et opkald fra statsminister Mette Frederiksen en halv times tid inden aftenens pressemøde, hvor hun inviterede til et møde mellem de syv berørte kommuner samt en repræsentant fra regeringen på mandag 9. november.

- Hun talte om den samarbejdsvilje, vi har vist, og det synes jeg, vi har gjort. Vi har også løsningsforslag, som at mellemtrinnet i skolerne også kan undervises hjemme. Det er også fordi, der er mange lærere, som dermed ikke skal bevæge sig rundt. Hun talte også om det erhverv, som lige om lidt ikke er mere. Jeg tror, der er en opfattelse af, at minkerhvervet kan fortsætte. Det er ikke det billede, jeg bliver mødt med. Det er generationers arbejde, som går tabt, og som ikke kan bygges op igen på nogle få år. Jeg er noget berørt, men rent professionelt skal det håndteres, og vi er indstillede på at samarbejde, siger Per Bach Laursen.

Læs mere på Aars.dk i morgen...

 

 

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"