Når raketterne rammer bilen

Af Torsten Hansen, Torsdag, 27/12/2018 10:22

I det grå morgenlys nytårsmorgen er det rigtigt ærgerligt at konstatere, at bilen har taget skade af aftenens festligheder, mens den stod parkeret. For det kan gå vildt for sig i gaderne omkring nytåret, og risikoen for skader på bilen er væsentlig større end normalt. Men der er godt nyt til bilejere, der har tegnet en kaskoforsikring.

- Rammer en raket bilen og laver en bule, så dækker vi skaderne, hvis der er tegnet en kaskoforsikring. Det samme gælder hærværk og andre skader efter mislykkede forsøg på nytårsløjer, forklarer Eva Grann, produktchef for OK Forsikring, der er ejet af energiselskabet OK.

Hun understreger, at kaskoforsikringen ikke dækker, hvis du ved forsæt eller grov uagtsomhed selv påfører bilen en skade. En familieansvarsforsikring dækker heller ikke.

Selvom det er rart at vide, at kaskoforsikringen dækker nytårsbulerne, er der i mange bilforsikringer en selvrisiko. Har du fx en skade med en nedfalden raket i taget, som koster 12.000 kr. at få repareret, og du har en selvrisiko på 5.000 kr. - så betaler forsikringen 7.000 kr., og bilejeren skal selv betale selvrisikoen på 5.000 kr. Men hos OK Forsikring kan du tilkøbe en friskadedækning, så du slipper for selvrisikoen, hvis raketten laver skade på din bil.

- Har du valgt denne løsning, kan du i hvert fald vågne nytårsmorgen helt uden økonomiske tømmermænd, siger Eva Grann med et smil.

Parkér med omtanke

Det vil selvfølgelig være allerbedst at vågne 1. januar 2019 uden skader på bilen, og det kan bilejerne, hvis de følger Eva Granns gode råd:

- Det er en god idé at parkere bilen i en garage eller carport, og bor du i byen, så kan du med fordel parkere i et parkeringshus. Dernæst bør du undgå at parkere bilen tæt på gadehjørner og ved pladser i byerne, hvor folk typisk samler sig for at skyde nytåret ind. Her er risikoen for forskellige skader større, forklarer Eva Grann.

Anmeld skaden hurtigt

Er skaden sket, opfordrer produktchefen til at anmelde nytårsskaderne hurtigt:

- Bilejeren bør anmelde nytårsskaderne så hurtigt som muligt, og få dem repareret efterfølgende på et værksted, så skaderne ikke udvikler sig til dyrere reparationer.

Værd at vide:

Sådan fjerner du barberskum

Er din bil den "heldige" vinder af drengestreger i form af barberskum, kan du let fjerne det med en blød børste og lunkent vand. Koldt vand er ikke særligt effektivt, og med kogende vand risikerer du at skade lakken. Det er dog vigtigt, at du fjerner det så snart, du opdager det. For barberskum og billak kan være en rigtig dårlig cocktail - lakken kan nemlig koge op, hvis skummet sidder for længe.