Minimumsnormeringer er ikke en holdbar løsning

Af Ture Damtoft, Torsdag, 18/07/2019 11:18

Byrådsmedlem Pia Buus Pinstrup (K), Hedevej 15, Farsø er imod statslige normeringer i børnehaver og vuggestuer

SFs forslag fra valgkampen om, at der minimum skal være seks børn pr. voksen i børnehaver og tre børn pr. voksen i vuggestuer, lyder umiddelbart tiltalende.

Det koster samfundet omkring to milliarder før dette forslag er implementeret. For det første mener jeg klart, det er et spørgsmål om ledelse. For det andet er det i dag kommunerne, der har ansvaret for daginstitutionerne, hvilket jeg fortsat mener, det skal være. Som konservativ mener jeg ikke, staten skal blande sig i driften ude i kommunerne mere end højest nødvendigt. Denne minimumnormering vil i Vesthimmerlands Kommune betyde, at budgettet skal hæves med i omegnen af 17 mio. kr. Det er da en skøn tanke. Men pengene kan som bekendt kun bruges en gang, hvilket betyder, at der i stedet skal skæres i ældreplejen eller på skolerne for at finde de omtrent 17 mio.kr. i driften. Den tanke er knap så skøn.

I Vesthimmerlands Kommune har vi vedtaget at opprioritere 0-5 års området, da vi for fire år siden lavede en anden skolestruktur, hvor vi frigav midler til børneområdet - mere præcist fem mio.kr.

En udvikling hvor vi kommunalpolitisk træffer nogle beslutninger, der giver mening for vores børn i Vesthimmerland. Den investerings tendens ligner ikke prioriteringen i resten af landet, men det er jo netop det, der gør det kommunale selvstyre værd at styre, idet vi kan træffe beslutninger, der giver mening netop her i vores kommune og ikke bare lade sig styre rundt efter, hvorledes staten tænker, at verden skal se ud. Kommunerne er forskellige og mangfoldige, hvilket de helst skal blive ved med at være.

Så nej tak til en statslig model om minimumsnormeringer herfra, men i stedet ja tak til at lade de dygtige ledere derude gøre det, de er ansat til i de respektive kommuner, heriblandt Vesthimmerland.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"