Militært område oprettet ved Aars

Af Ture Damtoft, Fredag, 08/03/2019 12:17

AARS: Vesthimmerlands Flyveplads ved Aars er blevet udpeget som midlertidigt militært område i morgen lørdag, 9. marts.

Politihjemmeværnet i Himmerland holder nemlig øvelse i området Vesthimmerlands flyveplads, Tolstrup Byvej og hovedvejen mellem de to lokationer.

Hjemmeværnet er i dag pålagt at certificere en del af sine soldater til en beredskabsenhed, som man kan benytte til bevogtning af vitale steder for Danmarks sikkerhed. Politikompagni Himmerland holder derfor bevogtningsøvelse omkring Vesthimmerlands flyveplads, hvor selve flyvepladsen under øvelsen bliver gjort til ”midlertidigt militært område”, som soldaterne med våben skal bevogte.

I øvelsen vil der indgå fly fra hjemmeværnets flyvende enhed, der vil lande, lette og flere gange overflyve området, for at støtte i bevogtningen.

Andre soldater fra hjemmeværnet vil agere fjenden, der forsøger at forstyrre bevogtningen ved at anbringe sprænglegemer på og omkring flyvepladsen.

Alle markeringssoldater vil bære rødt armbind, deres køretøjer vil være markeret med rødt, så civile borgere ikke skulle blive forstyrret i deres normale virke.

- Vi har informeret samtlig lodsejere i området og har anmeldt øvelsen til politi og forsvar, så vagthavende er kalr over hvilke våben og køretøjer vi bruger. Scenariet, vi øver i morgen, er under dyb fred, hvor der er et vigtigt NATO-topmøde, med VIP'ere som skal transporteres til og fra et mødested, siger øvelsesleder kaptajn Carl Kristiansen.

Der vil være en del trafik i hjemmeværnets køretøjer, der både er på militære og civile nummerplader. Momentstyrken - fjendestyrken - vil primært bevæge sig rundt i området i Mercedes GD terrængående køretøjer, kraftigt slørede og med en del våben monteret, men alle våben er monteret til løs skydning, og denne vil i så begrænset grad som muligt kun blive benyttet i området omkring flyvepladsen og omkring hjemmeværnets lokalitet på Tolstrup Byvej i Aars.

Tilskuere er velkomne, men øvelseslederen advarer om, at man nok skal forvente at få ordre på at flytte sig, hvis man kommer lidt for tæt på.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"