Marie Bjerre får tre ordførerposter

Af Torsten Hansen, Lørdag, 10/08/2019 07:00

VESTHIMMERLAND: Venstres folketingsgruppe har på partiets sommergruppemøde fordelt ordførerskaber. Som nyvalgt folketingsmedlem for Nordjylland, har Marie Bjerre fået tildelt ordførerskaber indenfor både uddannelse, klima og miljø. Hun bliver partiets ordfører for bæredygtighed og verdensmålene samt SU-ordfører. Derudover har hun fået næstformandsposten i Uddannelses- og Forskningsudvalget.

- Som nyvalgt kan man ikke forvente meget, så derfor er jeg ekstra stolt over, at det er lykkes mig at hive disse ordførerskaber hjem og desuden en næstformandspost. Jeg har fokuseret meget på miljø og bæredygtighed i min valgkamp, så det er et drømmeordførerskab. Samtidig har jeg fået det eftertragtede ordførerskab for FN verdensmålene. Det er et område, som mange er optaget af, og målene kommer til at spille en stor rolle for vores virksomheder. Det er stort at få Venstres platform her, udtaler Marie Bjerre og fortsætter:

- Med SU-ordførerskabet får jeg desuden mulighed for at påvirke hele Venstres uddannelsespolitik. Med ordførerskabet får jeg nemlig en plads i Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg og endda næstformandsposten. Jeg vil kæmpe for en retning med mere frihed og fleksibilitet for vores studerende, som jeg også brænder meget for, lover en begejstret Marie Bjerre.

Slutteligt er Marie Bjerre, som er valgt i Himmerlandskredsen, også utrolig glad for sin plads i udvalget for Landdistrikter og Øer, hvor hun vil sørge for, at Himmerland og resten af Nordjylland bliver prioriteret, når det kommer til arbejdspladser, vækst og udvikling.

Udover ordførerskaberne har Marie Bjerre fået en plads i følgende af Folketingets stående udvalg: Uddannelses- og forskningsudvalget (næstformand). Børne- og undervisningsudvalget. Klima-, energi- og forsyningsudvalget, samt Udvalget for landdistrikter og øer.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"