Mange er imod udvalgs plan om at samle børn

Af Torsten Hansen, Onsdag, 16/09/2020 07:00

Udvalg lover at lytte til høringssvar - men har hidtil ikke lyttet

AARS: En mulig flytning af "Blå Stue" fra Børnehaven Mejsevej i Aars sætter sindene i kog hos forældre.

I slutningen af september mødes byrådet i Vesthimmerlands Kommune for at blive enige om budget 2021. De forskellige udvalg har indsendt ønsker til budgettet, og mange har givet deres mening til kende i form af høringssvar. Alene Børne- og Familieudvalget har modtaget 334 høringssvar til deres ønsker.

En del af svarene omhandler et budgetønske om at flytte "Blå Stue" fra Børnehaven Mejsevej til Vestermarkskolen i Aars. Børnene i "Blå Stue" har vidtgående og varige psykiske og fysiske handicap. Der søges om 500.000 kr. i 2021 til at sætte processen i gang og 3.295.000 kr. i 2022 til at anlægge børnehaven ved Vestermarkskolen.

- Vi synes, at det er en fremsynet plan, at samle børnene på en matrikel. Vi ønsker at lave en løsning, der er holdbar på sigt, siger formanden for Børne- og Familieudvalget, Inger Nielsen (V).

Tanken om at flytte børnene fra Mejsevej har fået nogle af forældrene til at reagere. De er stærkt utilfredse med ideen.

Mangel på pladser

Årsagen til planerne er, at der er mangel på pladser i Vesthimmerland. Børnehaven Mejsevej har plads til otte børn i "Blå Stue", men der er aktuelt et meget større behov. Derfor blev der i 2019 oprettet en midlertidig ordning, så syv børn holder til i "Lyseblå Stue" i Hornum Børnehave. I den forbindelse er der nedsat en arbejdsgruppe, der skulle komme med ideer til løsning af pladsbehovet. Gruppen har fem forslag. Et af dem var samling af børnene på Vestermarkskolen, hvilket dog ikke blev anbefalet, da det går imod inklusionstanken. Børnehaven Mejsevej og Vestermarkskolen talte ligeledes imod det forslag i januar i år.

Det fremgår af høringssvarene til budgettet, at Børnehaven Mejsevej stadig er imod. Vestermarkskolens Skolebestyrelse og MEDudvalg skriver samlet: "I processen igennem de seneste par år, der har kulmineret med en politisk udvalgsbeslutning, har ledelse, skolebestyrelse og MEDudvalg primært argumenteret for, at lade "Blå Stue" forblive som en del af et samlet tilbud på Mejsevej. Efter fornyede overvejelser, inspireret af den udviste vilje fra forvaltningen og det politiske udvalg, besluttede skolebestyrelsen og MEDudvalget på Vestermarkskolen, at gå aktivt og dedikeret ind i samarbejdet om at etablere en børnehave på Vestermarkskolen."

De mener dog, at hvis det skal gennemføres, så skal der bygges en ny børnehave ved Vestermarkskolen.

Det betyder, at Vestermarkskolen nu går ind for planerne. Men skolen er ud fra høringssvarene - ud over udvalgsmedlemmerne - alene om at støtte forslaget.

Op til byrådet

- Vi ser naturligvis på alle høringssvar, og de bliver også taget med til budgetforhandlingerne, siger Inger Nielsen.

Der bliver dog ikke ændret på det ønske, der er sendt til budgetforhandlingerne. Derfor er det nu op til alle i byrådet, om de vil samle børnehavebørn med vidtgående og varige psykiske og fysiske handicap på en matrikel i Aars.

Læs hele historien i Aars Avis.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"