Mange besøgende på Kimbrerskuet fra dørene åbnede

Fredag, 05/10/2018 11:13

Alle landbrugets aktører samlet i Messecenter Vesthimmerlands tre haller

KIMBRERSKUET: Der var kø foran messedørene, da Kimbrerskuet gik igang for lidt over en time siden.
Messecenter Vesthimmerlands tre haller er fyldte, og præsentationen af de mange flotte dyr er begyndt.
Et af dyrene er pænt overvældende, og skal snart i den store ring.
Charolais tyren Pallas Jeton blev vejet til 1606 kilo i morges, og han har allerede vundet Interbreed kategorien på dysskuet i Hjørring to gange og blev også kåret som den bedste på landsskuet i Herning i år. 
- Jeg vil lyve, hvis jeg siger, vi ikke har forventninger om en sejr. Han har bevist sit værd, siger Kirsten Christensen fra Pallas Charolais ved Bindslev, der skal styre bagenden, når den enorme tyr skal i den store ring og vises.
Forenden bliver styret af datteren Pia Christensen.
- Han har været en publikumsmagnet hele sommeren, og vi har fået så mange flotte kommentarer om ham, siger Pia Christensen, og stoltheden lyser ud af øjnene på hende.
Hvor maden kommer fra
Den store tyr virker lidt skræmmende for de små børn fra Hornum Børnehave, som også er kommet på Kimbrerskuet. De har arbejdet med et landbrugsprojekt hele september måned, og på Kimbrerskuet kan de 3-4 årige drenge og piger få set og hørt alle de dyr, som de har fået lært om. Og heldigvis er der også får og kaniner, der ikke er helt så overvældende som en halvanden tons tung tyr.
- De skal se dyrene i virkeligheden og vide, hvor den mad, de får, kommer fra. Vi har også været på en maskinstation for at vise dem, hvordan arbejdet i landbruget foregår, fortæller pædagog Anne Marie Jeppesen.
Der er også mange elever fra landbrugsskolerne i Nord- og Midtjylland. Besøget på Kimbrerskuet er godt nok obligatorisk, men de fire piger fra kvæglinjen på Nordjyllands Landbrugsskole ved Lundbæk, som Aars Avis taler med, ser frem til en hyggelig dag med et godt fagligt indhold.
- Det er spændende at se, hvad landmændene viser frem af forskellige typer og racer af dyr. Vi får også set de nyeste hjælpemidler i landbruget, og så er det bare en rigtig hyggelig dag, siger Cecilie Beith, der regner med at finde arbejde i landbrugssektoren efter uddannelsen, og måske møder sin kommende arbejdsgiver på Kimbrerskuet.
Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"