Lyngsoe Systems i Aars køber finsk firma

Af Torsten Hansen, Onsdag, 13/01/2021 07:00

Fordobler afdeling for biblioteksløsninger med købet

AARS: Firmaet Lyngsoe Systems i Aars, der har flere forskellige forretningsben, har købt det finske firma P.V. Supa Group.

- P.V. Supa laver bibliotekssystemer i form af selvbetjeningsløsninger og sorteringsanlæg, på samme måde som vi gør i vores biblioteksdel, forklarer Henrik Kjeldgaard, Business Unit Director, Lyngsoe Systems.

Det finske firma er nogenlunde lige så stort som Lyngsoes biblioteksafdeling, så samlet set bliver virksomhedsdelen fordoblet. Samtidig bliver fusionen den globale leder i intelligente automatiserede løsninger til biblioteker.

- Vi overtager et firma med 46 ansatte fordelt på afdelinger i Finland, England og USA. Firmaet distribuerer til 37 lande verden over. Vores egen biblioteksdel er også international. Vi kan endnu ikke kalde os globale, men vores plan er at blive det, uddyber Henrik Kjeldgaard.

- Dette opkøb vil være transformerende for begge virksomheder og give ekstra fordele for vores eksisterende såvel som nye kunder. Med vores kombinerede kapaciteter, komplementære løsninger og ikke mindst delte kundeværdier leverer vi i endnu højere grad vores ambition om at arbejde for fremtidens smartere biblioteker, siger Villads Thomsen, administrerende direktør for Lyngsoe Systems.

Købet af det finske firma får ikke umiddelbar indflydelse på antallet af medarbejdere i Aars. Det samlede hovedkontor forbliver i Aars, men den tilkøbte finske virksomhed er i forvejen en veldrevet forretning. Derfor er det ikke planen at flytte stillinger fra Finland til Aars.

- Det er nærmere vores plan at bygge mere ovenpå, forklarer Henrik Kjeldgaard.

Begge mærker vil fortsætte med at operere uafhængigt, dog med det formål at fusionere aktiviteter inden for den nærmeste fremtid.

Ordet er dit
CAPTCHA
Vi har brug for din hjælp til at forhindre spam, det eneste du skal gøre er at sætte flueben ved "Jeg er ikke en robot"